hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Sepsiszentgyörgyön díjmentesen terjeszkedhetnek a közterületen lévő teraszok

2020.05.29

 

Ahhoz, hogy a teraszok asztalainak számát ne kelljen csökkenteni, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ingyenesen biztosítja a távolságok betartásához szükséges területet.

Az országos hatóságok bejelentése értelmében június 1-től nyitnak a teraszok, azonban olyan feltételeket kell teljesüljenek, mint például az asztalok közötti 2 méteres távolság betartása. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a közterületen terasszal rendelkező vendéglátóipari egységek tulajdonosainak segíteni szeretne, így ingyenesen biztosítja számukra azt a plusz területet, amely ahhoz szükséges, hogy a meglévő asztalok számát ne kelljen csökkentsék, hanem tudják egymástól távolabb elhelyezni. 

„A képlet egyszerű, azon teraszok esetében, amelyekért közterületfoglalási díjat fizetnek, a következőképp járunk el: például ha eddig 100 négyzetméteren x számú asztalt helyeztek el, most ugyanazt az x számú asztalt 300 négyzetméteren helyezhetik el” - nyilatkozta Antal Árpád-András polgármester. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.