hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.
Meghosszabbítható az előre kifizetett havi parkolóbérlet érvényessége
2020.09.03

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala meghosszabbítja azoknak a havi parkolóbérleteknek az érvényességi idejét, amelyek értékét az autótulajdonosok akkor is befizették, amikor ingyenes volt a parkolás a városban.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 5,2 millió lejjel támogatja az oktatási intézményeket az új tanévben
2020.09.01

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa jóváhagyta azt a határozattervezetet, amely támogatja hordozható számítógépek vásárlását pedagógusok részére személyenként legfeljebb 1500 lejjel, diákoknak szánt tabletek, egyszemélyes padok, valamint fertőtlenítőszerek beszerzését.

Floating Cinema&Theater – színház és mozi a tavon az árkosi Szentkereszty Kastély parkban
2020.08.31

Szeptemberben egy rendhagyó rendezvénysorozatnak ad otthont az árkosi Szentkereszty Kastély Floating Cinema&Theater címen. A projekt Sepsiszentgyörgy több kulturális intézményének részvételével valósul meg. 

Egymillió eurós pályázat indul a rászoruló gyermekek részére Sepsiszentgyörgyön
2020.08.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Szociális Támogatási Igazgatósága, közösen a  Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal és a Máltai Szeretetszolgálattal egy egymillió eurós támogatásra szóló pályázati iratcsomót nyújtottak be az Európai Alapok Minisztériumához. A pályázat a sepsiszentgyörgy, külföldön tartózkodó szülők gyermekeit, illetve azok családját hivatott támogatni.

Gát a Debren patakon és szabadidős létesítmények az Olt folyó partján
2020.08.20

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több beruházás megvalósítását is tervezi a Debren patak és az Olt folyó mentén.
 

Nem szabad elfelejteni a múlt borzalmait
2020.08.20

A héten Sepsiszentgyörgyre látogatott Aurel Vainer, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetségének elnöke, akit Antal Árpád-András polgármester és és Herman Rosner, a helyi zsidó közösség vezetője fogadtak és ellátogattak a Vojkán utcai zsidó temetőbe.

 Hamarosan befejeződnek a felújítási Munkálatok a Kós Károly utcában
2020.08.20

A Kós Károly utcában az áramszolgáltató befejezte az oszlopok lebontását, jelenleg a járdák aszfaltozása és a kis körforgalom kialakítása zajlik, majd ezt követően, az út aszfaltozásával hamarosan befejeződnek a munkálatok ezen a helyszínen.

A teraszok a működési engedélyben meghatározott program szerint tarthatnak nyitva Sepsiszentgyörgyön
2020.08.19

A felmerülő kérdések megválaszolása érdekében, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata pontosításokat közöl a játszóterek használata és a vendéglátóipari egységek teraszainak nyitvatartását illetően.