hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok

2021.11.18

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a Szent György téren, ahol föld alá helyezték a villanyvezetékeket, új távközlési és internet-hálózatot építettek ki, valamint új közvilágítási rendszert alakítottak ki. A feltört útburkolat újraaszfaltozását, illetve járdák térköveinek visszarakását a Sepsi Út-Építő Kft. és a Városi Kertészet munkatársai végzik.

Elkészült a József Attila utca egy részének újraaszfaltozása a Kós Károly utca és a Csorgó utca között, az utca másik felének felújítására már folyamatban van a műszaki terv és az engedélyeztetési terv elkészítése.

Zajlanak a munkálatok az 1918. December 1. utcában, a Grigore Bălan tábornok út és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon is, ahol jelenleg a református templom előtti oldalon az Electrica S.A. lebontja a régi villanyoszlopokat és eltávolítja a régi vezetékeket. Az eddigi munkálatok során talajfelszín alá helyezték az új villanyvezetékeket, kicserélték a járdaszegélyeket, szintre emelték az aknatetőket, elvégezték az útalapozást és leöntötték az első aszfaltréteget az útszakasz mindkét oldalán. Az út templom felőli részén már a járdákra is új aszfaltréteg került.

A Sepsi Út-Építő munkatársai felújítják a járdákat az Orgona utcában, kijavítják az aszfaltburkolat repedéseit és cserélik a megrongálódott aknafedeleket. Újrafestik az útburkolati jeleket a Romulus Cioflec utcában és a Jókai Mór utcában. Folyamatban van az Árnyas utca járdáinak felújítása, valamint az esővízelvezetési rendszer kialakítása az Orgona sétányon található parkolóban, ahol hamarosan a parkoló felújítása is elkezdődhet.

Az időjárástól függően tervezik a járdák felújítását a Császár Bálint utcában és a Tavaszi Sándor utcában is.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén