hu
 
Péntek, 2022. December 09.

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok

2021.11.18

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a Szent György téren, ahol föld alá helyezték a villanyvezetékeket, új távközlési és internet-hálózatot építettek ki, valamint új közvilágítási rendszert alakítottak ki. A feltört útburkolat újraaszfaltozását, illetve járdák térköveinek visszarakását a Sepsi Út-Építő Kft. és a Városi Kertészet munkatársai végzik.

Elkészült a József Attila utca egy részének újraaszfaltozása a Kós Károly utca és a Csorgó utca között, az utca másik felének felújítására már folyamatban van a műszaki terv és az engedélyeztetési terv elkészítése.

Zajlanak a munkálatok az 1918. December 1. utcában, a Grigore Bălan tábornok út és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon is, ahol jelenleg a református templom előtti oldalon az Electrica S.A. lebontja a régi villanyoszlopokat és eltávolítja a régi vezetékeket. Az eddigi munkálatok során talajfelszín alá helyezték az új villanyvezetékeket, kicserélték a járdaszegélyeket, szintre emelték az aknatetőket, elvégezték az útalapozást és leöntötték az első aszfaltréteget az útszakasz mindkét oldalán. Az út templom felőli részén már a járdákra is új aszfaltréteg került.

A Sepsi Út-Építő munkatársai felújítják a járdákat az Orgona utcában, kijavítják az aszfaltburkolat repedéseit és cserélik a megrongálódott aknafedeleket. Újrafestik az útburkolati jeleket a Romulus Cioflec utcában és a Jókai Mór utcában. Folyamatban van az Árnyas utca járdáinak felújítása, valamint az esővízelvezetési rendszer kialakítása az Orgona sétányon található parkolóban, ahol hamarosan a parkoló felújítása is elkezdődhet.

Az időjárástól függően tervezik a járdák felújítását a Császár Bálint utcában és a Tavaszi Sándor utcában is.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez