hu
 
Szombat, 2021. November 27.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán

2021.11.25

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala november elején kiadta a munkálatkezdési engedélyt, így a napokban már hozzáfogtak az új, nyomógombos jelzőlámpák felszereléséhez az Oltmező utcában és a Păiș Dávid hadnagy úton.

A modern villanyrendőrök a város legforgalmasabb útszakaszainál lesznek kihelyezve, négy jelzőlámpát szerelnek fel az Oltmező utcában: egyet-egyet a tejgyárnál és a barkácsáruház előtt, kettőt pedig a bevásárlóközpont szomszédságában, ezáltal még biztonságosabbá válik a közlekedés a gyalogosok számára.

Nyomógombos jelzőlámpák kerülnek a Păiș David hadnagy úton található négy gyalogátjáróhoz is, az Állomás negyedi ismeretlen román katona szobra előtti és a Kis utca melletti átkelőhelyhez, illetve két jelzőlámpát szerelnek fel a város Brassó felőli kijáratánál található gyárakhoz.

A villanyrendőrök üzembe helyezésével egyidőben telepítik azokat a lámpákat is, amelyek erősebb fénnyel világítják meg az átkelőhelyeket. Jelenleg a vezetékek föld alatti átvezetésén dolgoznak a Păiș David hadnagy úton, az útburkolat feltörésére nem lesz szükség.

Az önkormányzat saját forrásból fedezi a beruházást, amelynek célja a forgalom megkönnyítése, a gyalogátjárók biztonságának növelése és a balesetek számának csökkentése.

A nyolc forgalomirányító berendezést a tervek szerint december végén helyezik üzembe.

Az Oltmező utca és a Păiuș David hadnagy út közvilágításának korszerűsítését és a járdák építését 2022 tavaszán kezdik el.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán
2021.11.25

A nyomógombos jelzőlámpák használatával biztonságosabbak lesznek a gyalogátjárók

Keddtől minden sepsiszentgyörgyi óvoda és iskola jelenléti oktatásra tér át
2021.11.22

A megyeszékhely fertőzöttségi mutatója hétfőn 2,55 ezrelék alá csökkent

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok
2021.11.18

Az enyhe ősznek köszönhetően novemberben is folytatódnak az útak és járdák felújításai Sepsiszentgyörgyön

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán
2021.11.17

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Hasznos tudnivalók a medveveszélyről
2021.11.16

A medve jelenléte bizonyított a térségünkben. A medvét minden esetben kerülni kell, hiszen könnyen agresszívvé válhat és megtámadhatja az embert.