hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán

2021.11.25

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala november elején kiadta a munkálatkezdési engedélyt, így a napokban már hozzáfogtak az új, nyomógombos jelzőlámpák felszereléséhez az Oltmező utcában és a Păiș David hadnagy úton.

A modern villanyrendőrök a város legforgalmasabb útszakaszainál lesznek kihelyezve, négy jelzőlámpát szerelnek fel az Oltmező utcában: egyet-egyet a tejgyárnál és a barkácsáruház előtt, kettőt pedig a bevásárlóközpont szomszédságában, ezáltal még biztonságosabbá válik a közlekedés a gyalogosok számára.

Nyomógombos jelzőlámpák kerülnek a Păiș David hadnagy úton található négy gyalogátjáróhoz is, az Állomás negyedi ismeretlen román katona szobra előtti és a Kis utca melletti átkelőhelyhez, illetve két jelzőlámpát szerelnek fel a város Brassó felőli kijáratánál található gyárakhoz.

A villanyrendőrök üzembe helyezésével egyidőben telepítik azokat a lámpákat is, amelyek erősebb fénnyel világítják meg az átkelőhelyeket. Jelenleg a vezetékek föld alatti átvezetésén dolgoznak a Păiș David hadnagy úton, az útburkolat feltörésére nem lesz szükség.

Az önkormányzat saját forrásból fedezi a beruházást, amelynek célja a forgalom megkönnyítése, a gyalogátjárók biztonságának növelése és a balesetek számának csökkentése.

A nyolc forgalomirányító berendezést a tervek szerint december végén helyezik üzembe.

Az Oltmező utca és a Păiuș David hadnagy út közvilágításának korszerűsítését és a járdák építését 2022 tavaszán kezdik el.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.