hu
 
Péntek, 2022. Augusztus 19.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán

2021.11.25

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala november elején kiadta a munkálatkezdési engedélyt, így a napokban már hozzáfogtak az új, nyomógombos jelzőlámpák felszereléséhez az Oltmező utcában és a Păiș David hadnagy úton.

A modern villanyrendőrök a város legforgalmasabb útszakaszainál lesznek kihelyezve, négy jelzőlámpát szerelnek fel az Oltmező utcában: egyet-egyet a tejgyárnál és a barkácsáruház előtt, kettőt pedig a bevásárlóközpont szomszédságában, ezáltal még biztonságosabbá válik a közlekedés a gyalogosok számára.

Nyomógombos jelzőlámpák kerülnek a Păiș David hadnagy úton található négy gyalogátjáróhoz is, az Állomás negyedi ismeretlen román katona szobra előtti és a Kis utca melletti átkelőhelyhez, illetve két jelzőlámpát szerelnek fel a város Brassó felőli kijáratánál található gyárakhoz.

A villanyrendőrök üzembe helyezésével egyidőben telepítik azokat a lámpákat is, amelyek erősebb fénnyel világítják meg az átkelőhelyeket. Jelenleg a vezetékek föld alatti átvezetésén dolgoznak a Păiș David hadnagy úton, az útburkolat feltörésére nem lesz szükség.

Az önkormányzat saját forrásból fedezi a beruházást, amelynek célja a forgalom megkönnyítése, a gyalogátjárók biztonságának növelése és a balesetek számának csökkentése.

A nyolc forgalomirányító berendezést a tervek szerint december végén helyezik üzembe.

Az Oltmező utca és a Păiuș David hadnagy út közvilágításának korszerűsítését és a járdák építését 2022 tavaszán kezdik el.

Indul az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció második évada
2022.08.19

Látványában erősödött, lendületében maradt, üzenetében pedig örökérvényű az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció, amely 2022-ben második évadához érkezett.

Kürtőskalács fesztivál idén is
2022.08.18

Újra Székelyföld legfinomabb kürtőskalácsait lehet megkóstolni Sepsiszentgyörgy főterén a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, 2022. szeptember 9-11. között.

Kibővíti a román-magyar nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2022.08.17

A 35 év feletti lakók is jelentkezhetnek a programra.

Másodszor is sor kerül rovarirtásra Sepsiszentgyörgyön
2022.08.16

Szerdán és csütörtökön kizárólag földi módszerrel permetezik a szúnyogokat és kullancsokat

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.