hu
 
Péntek, 2022. December 09.

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán

2021.11.17

Ügyintézés e-mailen keresztül

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága értesíti a lakókat, hogy a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel, továbbá az adófizetők hatékonyabb  ügyintézése és a nyilatkozatok gyorsabb kiállítása érdekében, a természetes és jogi személyek megadhatják e-mail címüket, amelyen keresztül a jövőben kommunikálhatnak az intézmény munkatársaival.

Mivel ezek az iratok személyes adatokat vagy az adótitoktartási szabályok hatálya alá eső adatokat tartalmaznak, a kommunikációs csatornák használata a felhasználók kifejezett kérése és beleegyezése alapján történik.

A kérés a Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapjáról IDE kattintva tölthető le, a kitöltött kérést pedig a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail címre kell elküldeni. A kérés személyesen is kitölthető a Közpénzügyi Igazgatóság székhelyén. 

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Brassói Közjegyzői Kamara, amelyhez a Kovászna megyei közjegyzők is tartoznak, a közelmúltban egy együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében novembertől a Közpénzügyi Igazgatóság által kiállított adóügyi tanúsítványokat a megbízott közjegyzőnél lehet igényelni, így a lakóknak ezt már nem szükséges az intézmény székhelyén kérvényezni.

A gépjárművek adásvételi szerződései elektronikus úton is megköthetők

Az adótörvény értelmében a járművek adásvételi szerződése elektronikus formában is megköthető elektronikus aláírással. A megkötött szerződést az eladó és a vásárló fél szintén elektronikus formában továbbítja az adott település adóhivatalának és a gépjármű-bejegyzési részlegnek, hogy a járművet nyilvántartásba vegyék. 

Amennyiben a személy nem rendelkezik elektronikus aláírással, a kitöltött és aláírt szerződést a további szükséges dokumentummal együtt a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail címre szkennelt formában, .pdf kiterjesztésben szükséges elküldeni, feltüntetve a Megfelel az eredetinek" megjegyzéssel.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez