hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.
Markó: a kormány politikája az autonómia malmára hajtja a vizet
2009.05.22
Markó Béla Szövetségi elnök egy könyvbemutató apropóján, csütörtök délután Sepsiszentgyörgy központjában a magyar és a román sajtó képviselőivel teázott. A beszélgetésen vett részt Antal Árpád András polgármester és Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök is. A járókelők meglepetésére.


Markó: ezt a könyvet nem én írtam
2009.05.22
Teltházas könyvbemutatóra került sor csütörtökön a megyei könyvtár “kék-termében”: Markó ismertette a nevével jegyzett “Egy irredenta mindennapjai” kötetet. Kányádi versekkel startolt az esemény, majd Bogdán László és Markó Béla nosztalgiázó hangulatban mutatták be a titkosszolgálatok “szörnyirodalmának” titulált megfigyelői jegyzékek gyűjteményét.
Orbán Viktor Sepsiszentgyörgyön kampányolt
2009.05.21
Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke a határok fölötti nemzetegyesítés eszméje jegyében közösen kampányolt Tőkés Lászlóval és a Magyar Összefogás Listájának további jelöltjeivel szerda este Sepsiszentgyörgy főterén. A rendezvényen a Magyar Összefogás jelöltjei mellett felszólalt Antal Árpád András polgármester, aki  beszédében köszöntötte a vendégeket és az egybegyűlteket: ,, Uraim, Isten hozta Önöket Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városában...
IX. Háromszéki Turisztikai Napok
2009.05.20
2009. május 22–24 között kilencedik alkalommal szervezik meg a Háromszéki Turisztikai Napokat.  Három nap alatt számos rendezvényre kerül sor, többek között a Rétyi Nyírben tartandó nemzetközi konferenciára, amelynek témája „Ember és természet - a zöld harmónia”, a VII. Kolbásztöltő Parádéra és az Óriáspince-tetőn „HáromszÉKünk” címmel hagyományőrző programokra.
Emlékművet állítottak a holokauszt háromszéki zsidó áldozatainak Sepsiszentgyörgyön
2009.05.17
A zsidó deportálások 65-ik évfordulóján avatták fel az Emlékezés Falát a sepsiszentgyörgyi zsidó temetőben, a gránit lapokba vésve annak a 611 háromszéki zsidónak a nevét, akik halál- és munkatáborokban veszítették életüket 1940-44 között. A holokauszt emlékművet a Kovászna Megyei Zsidó Gyülekezet állította fel Antal Árpád András polgármester támogatásával.
Munkálatok a város területén
2009.05.14
Beindult a kátyúzás a Kós Károly, Gyár és József Attila utcákban, ugyanakkor kicserélik a szegélyköveket a Gyár és a Fenyves utcákban is. Elkezdődött továbbá a Gyár, Grigore Bălan és Ág utcák között levő belső tömbháztérnek a rendezése, itt közel 50 férőhelyes parkoló kialakítására van lehetőség – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Újabb szociális lakásokat létesít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2009.05.13
Rendkívüli tanácsülésen hagyták jóvá a Mikes Kelemen utca 39. szám alatti második tömbházlakás megvásárlásáról szóló határozattervezetet, melynek értéke 13 milliárd lej és az önkormányzat nyolc egyenlő részletben törlesztheti a brassói cégnek.
Sugásfürdő ékszerdoboza lesz a városnak
2009.05.13
A város vezetőinek sikerült megállapodniuk az OLT Turisztikai RT-vel a sugásfürdői kezelőközpont, mofetta és vendéglő megvásárlásáról, ezáltal az önkormányzat 4000 négyzetméteres területtel és a hozzátartozó ingatlanokkal gyarapodott.