hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.
Parkolóórákat állítanak fel Sepsiszentgyörgy központjában
2009.06.18
A sepsiszentgyörgyi önkormányzat parkolóórák felállítását tervezi a város központjában. Antal Árpád András polgármester elmondása szerint a város tíz darab parkoló automatát vásárolt, melyeket a központ különböző pontjain állítanak fel. Az automaták nemcsak érméket, de papírpénzt is elfogadnak, a parkolás töredék időtartamban is lehetséges lesz, ennek megfelelően egy óra három lejbe,  húsz perc egy lejbe, tíz perc ötven baniba fog kerülni.
Kutyamenhely létesítésében partner a Városháza
2009.06.18
A Nez Perc Állatvédő Egyesülettel közösen kutyamenhelyet létesít a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal. A szépmezői határban épülő kutyamenhely feladata a gazdátlan kutyák befogása és átnevelése lesz, nemzetközi előírásoknak megfelelően.
Szent Iván napi fesztivál
2009.06.17
A Városi Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében Szent Iván napi fesztiválra kerül sor június 20-án, szombaton Sugásfürdőn. A koncertek, fotókiállítás mellett a jókedvet biztosító sör, tea és bográcsolás sem maradhat el. A továbbiakban megtekinthető a részletes program.
Háromszéki önkormányzati autók székelyföldi jelzéssel
2009.06.16
Székelyföldet jelző sic rendszámtáblára cseréli az autók rendszámtábláit Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Tamás Sándor tanácselnök és Antal Árpád András polgármester. A két elöljáró bemutatta az első két autót, amelynek a rendszámtábláján a Terra Siculorum rövidítése szerepel.
A román pártokat nem érdekli Kovászna megye jóléte
2009.06.11
„Tudomásomra jutott,  a gazdasági válság ellenére van a kormánynak pénze, hiszen a választások előtt jelentős összegeket osztottak ki különböző településeknek” – ismertette Antal Árpád András csütörtöki sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, az elsősorban románok lakta Nagylak 1 milliárd lejt kapott a kormány tartalékalapjából, míg Sepsiszentgyörgy egyetlen lejt sem.
Antal Árpád: Erős közösség áll mögöttünk
2009.06.11
Antal Árpád András polgármester megköszönte a székelyföldi és sepsiszentgyörgyi polgároknak a vasárnapi európarlamenti választásokon való nagyarányú részvételüket és felelős magatartásukat.
„Kovászna megyében egyetlen kormánypárt sem érte el nemhogy az öt, de a négy százalékos választási eredményt sem, mégis ők azok, akik inkompetens vezetőket neveznek ki a helyi intézmények élére” – nyilatkozta Antal.
Szabályozni fogják a szekerek közlekedését
2009.06.11
A sepsiszentgyörgyi Helyi Tanács három olyan határozatot hozott, melyek a szekerek közlekedését, valamint a tehenek városon való átvonulását és a garázda lovak befogását szabályozzák. Antal Árpád András polgármester elmondta, a helyi tanácshatározatok előírják majd, hogy a szekerek csak reggel hattól este nyolcig közlekedhetnek a városban egy, a számukra kijelölt útvonalon és amennyiben az előírt időpont után vagy előtt kívánnak közlekedni, erre engedélyt kell kérniük a Polgármesteri Hivataltól.
Nyugdíjas Házat alapít az önkormányzat
2009.06.10
A sepiszentgyörgyi önkormányzat egy, a város tulajdonában lévő, Körösi Csoma Sándor utcai ingatlan felújításához fogott hozzá, mely a tervek szerint sepsiszentgyörgyi nyugdíjasok háza lesz.
„Fontosnak tartom, hogy legyen egy olyan épület a Lábas Házban működő klub mellett az idősek számára, ahol találkozhatnak és szabadidős tevékenységekben vehetnek részt”- mondta Antal Árpád András polgármester.