hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Zöld főváros címre pályázik Sepsiszentgyörgy

2010.10.06

Zöld esernyő karaván a megyeszékhelyen

Zöld főváros címre pályázik Sepsiszentgyörgy – hétvégén városunkba érkezik a Környezetvédelmi Minisztérium és Tuborg közös karavánja, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet.  A több éves múltra visszatekintő Zöld esernyő - egy tiszta országért felelősségvállalási program vezérelve egyszerű: a hangsúlyt a személyes példamutatásra és a kisebb gesztusokra, jóérzésre fektetik, melyeknek megtöbbszörözésével jelentős változások érhetők el.


A Zöld esernyő - egy tiszta országért karaván szervezőit is örömmel fogadtuk, hiszen a környezetvédelem egyik fontos eleme a nevelés, a tájékoztatás, ezen az eseményen a szelektív hulladékgyűjtés kerül középpontba, amelyet Sepsiszentgyörgyön is fokozatosan vezetünk be – hangsúlyozta Antal Árpád András.


 A karaván három napos programmal érkezik Sepsiszentgyörgyre. Pénteken, szombaton és vasárnap a Szent György téren felállított Zöld sátornál elektromos hulladékgyűjtő pontot alakítanak ki, de a Nyári színháznál is lesz egy sátor, ahol le lehet adni az elektromos hulladékot, illetve a 0742 490 840-es telefonszámon kérni lehet, hogy kiszálljanak a helyszínre. Minden leadott elektromos hulladékért ajándék jár cserébe, ugyanakkor a résztvevők tombolát is kapnak, amelyekkel értékes nyereményekhez lehet jutni. Szombaton az Olt partját takarítják ki önkéntesek segítségével. 

A környezettudatos cselekedetet a szervezők koncerttel is jutalmazzák, a Szent György téren, pénteken Viţa de Vie és Iris, szombaton Tibi Scobiola Band és Simplu együttesek lépnek fel. Az országos karavánról a www.umbrelaverde.ro honlapon tájékozódhatnak.


Zöld sátor programja a Szent György téren

Péntek, szombat: 12.00-19.00 óra között
Vasárnap: 10.00-13.00 óra között

Hulladékgyűjtő pont a Nyári színháznál
Péntek, szombat: 12.00-18.00 óra között
Vasárnap: 10.00-13.00 óra között

Olt parti szemétgyűjtés
Szombat: 10.00-12.00 óra között

 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.