hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.
Plugor Sándor emlékkiállítás
2009.05.13
A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár május 14-én, csütörtökön 18 órakor nyitja meg Plugor Sándor grafikáiból összeállított emlékkiállítást, illetve pénteken 18 órakor az Árkosi Művelődési Központban a festőművész és grafikus festményeiből válogatott emlékkiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.
A kiállítás szervezői a Székely Nemzeti Múzeum és az Árkosi Művelődési Központ.
Zorán koncert Sepsiszentgyörgyön
2009.05.12
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának szervezésében ingyenes szabadtéri Zorán koncertre kerül sor 2009. május 23-án, este 8 órától, a Szent György téren.
Sepsiszentgyörgyön fontos a lakók véleménye
2009.05.12
Lakónegyedi szavazáson dönthettek ma a Szemerja negyedi lakók a Dollár piac néven ismert régi zöldségpiac sorsáról. Mint ismeretes a népszavazás ötlete Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármestertől származik, meglátása szerint ugyanis csupán így lehet lezárni a régi zöldségpiac körül néhány éve tartó vitát.
Elkészültek a háztervek a Gyere haza programhoz
2009.05.12
141 kérést tettek le a városházán a Gyere haza című programra jelentkezők. Antal Árpád András polgármester még mandátuma átvételekor bejelentette, hogy támogatni fogja az egyetemi végzettséggel rendelkező fiatalok hazatelepedését és házhelyet biztosít nekik. Ebben az évben 50 terültet adnak át az igénylőknek.
A Magyar Összefogás Sepsiszentgyörgyről indult
2009.05.12
Sepsiszentgyörgy volt a házigazdája a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács európai parlamenti választási kampányindítójának. Alább olvasható Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének köszöntő beszéde.
A helyi önkormányzat feladatának tekinti a polgárvédelem népszerűsítését a gyerekek körében
2009.05.12
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának jóvoltából idén is megszervezésre került a helyi szintű polgárvédelmi verseny 2009. május 4-én, a Tanulók Házában. A versenyen két korosztály képviselte magát, általános iskolások és líceumi diákok. A hat csapatból a legrátermettebb jutott tovább a megyei szintű versenyre, melyre május 8-án kerül sor, szintén a Tanulók Házában.
Első háromszéki természetfotó kiállítás
2009.05.12
Első háromszéki természetfotó kiállítás.
NATURE PHOTO 2009.
Réty-Sepsiszentgyörgy
Hamarosan átadják a Mikes Kelemen utcai szociális lakásokat
2009.05.12
Hosszú listát adott át nemrég Csíkszeredában Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, Vasile Blaga lakásépítési, területrendezési és fejlesztési miniszternek. “A listán a Domb utcai tömbházlakások felújítása is szerepel, 70 ezer lejt kaptunk a minisztériumtól a tervek elkészítésére, illetve 51 ezer lejt a Mikes Kelemen utcai szociális otthon befejezésére” – mondta a városvezető.