hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Passió a csíksomlyói Nyeregben

2018.08.09

A budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passió című nagyszabású előadására kerül sor augusztus 18-án, 20 órától a csíksomlyói Nyeregben. A több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével megvalósuló előadás ingyenesen tekinthető meg.

A 18. századi ferences iskoladrámák és Szőcs Géza Passió című műve alapján alkotott előadást a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezte, és a szintén Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán koreografálta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előadás Jézus passiójának különleges, csíksomlyói értelmezése, keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, miközben új színpadi nyelvet teremt. A művészeti ágakat egyesitő színházban a költői és prózai szövegekkel egyenrangú szerepet kap a tánc és a zene. Szerves egységet alkot a Berecz András által megszólaltatott vallásos népénekekkel és azzal a néptánc alapú koreográfiával, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai adnak elő.

Szereposztás, zenészek, közreműködők, valamint az előadással kapcsolatos további részletek a Nemzeti Színház honlapján érhetők el:
https://nemzetiszinhaz.hu/passioanyeregben

Az esemény Facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/173401529975689/
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.