hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
XIII. Kárpát-medencei Arany János Balladamondó verseny
2016.10.21

Nagykőrös Város Önkormányzata, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 2017. március 03-04. között immár 13. alkalommal szervezi meg a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak szóló balladamondó versenyét.
 

Kezdődik a 2016/2017-es hangversenyévad!
2016.10.18

Az idei hangversenyévad első koncertjét október 22-én, szombaton 20 órától tartják a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban. Műsoron: W.A. Mozart Requiem. A koncertet Sepsiszentgyörgyön élő és innen elszármazott muzsikusok adják, vezényel: Werner Gábor (Magyarország).

De minimis támogatás vállalkozóknak
2016.10.18

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csekély összegű támogatási, ún. de minimis rendszert dolgozott ki a sepsiszentgyörgyi kis-, közép- és mikrovállalkozások létrehozásának ösztönzésére és a már meglévők fejlesztésére. Az október 21-ig igényelhető támogatás célja a 2016-os évet érintő épületadó egy részének visszatérítése.

Képregény kiállítás Sepsiszentgyörgyön
2016.10.18

Sepsiszentgyörgyön idén a Kép éve van, ehhez pedig szépen illeszkedik Victor Drujiniu képregény kiállítása, amelyet a VII. Székelyföld Napok részeként szerveznek meg. A kilencedik művészetnek is nevezett képregény tipikusan 20. századi műfaj, a popkultúra része, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum volt diákja, jelenleg Temesváron dolgozó Victor Drujiniu pedig az egyik legkeresettebb hazai képregényrajzoló, akinek sikerült az amerikai piacon is nevet szereznie. Október 15-én, szombaton 17 órakor Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központ Olt utcai székhelyén nyílik meg a képregényrajzokat bemutató kiállítás, a műveket Kiss Bence rádiós műsorvezető méltatja.

`56-os megemlékezések Sepsiszentgyörgyön
2016.10.17

Sepsiszentgyörgyön már szerdán megkezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések sora. Október 19-én, szerdán 17 órától tartják a Plugor Sándor Művészeti Líceum képzőművészeti tagozatának '56 – 60 év távlatából című tárlatának megnyitóját az iskola dísztermében, majd 18 órától levetítik a Nap utcai fiúk (színes, magyar filmdráma, 89 perc, 2007, r.: Szomjas György) című filmet.

Már látogatható a Puskás Tivadar Hírközlési Kismúzeum Sepsiszentgyörgyön
2016.10.17

„Élő tudással a jövőért” szlogennel indult útjára a Puskás Tivadar Szakképző Líceum volt tantermeiben helyet foglaló hírközlési kismúzeum. A gazdag tárlat hétköznaponként délelőtt 10-13 óra, délután 16-18 óra között, előzetes bejelentkezés után látogatható.
Az információátadás múltját és jelenét megelevenítő élő technikatörténeti kiállítóhely mindenkori általános üzenete, ahogyan Demeter Dávid iskolaigazgató is fogalmaz, hogy a tudásból nőtt ki a jelenünk, és ugyanígy a jövőt is a tudás jelenti.

Kórustalálkozó a Kilyéni Búzavirág Dalkör szervezésében
2016.10.14

Kórustalálkozót szervez a Kilyéni Búzavirág Dalkör szombaton, 2016. október 15-én 10 órától a sepsiszentgyörgyi Állomás negyedi Szent Benedek katolikus templomban.


A találkozón fellép majd a Sepsiszentgyörgyi Szent József Egyházi és a Jubilate Deo Kórus, az Uzoni Református Dalárda, a Kilyéni Református Vegyeskar, az Árkosi Régeni Áron Dalárda, valamint az esemény ötletgazdája, a Kilyéni Búzavirág Dalkör is. Az ünnepség után szeretetvendégséget tartanak a kilyéni kultúrotthonban.
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt az eseményre!

 

Kísérlet a trianoni trauma orvoslására
2016.10.11

Jeszenszky Géza egyetemi tanár, volt külügyminiszter, diplomata Kísérlet a trianoni trauma orvoslására – Magyarország szomszédsági politikája a rendszerváltozás éveiben című könyvének bemutatójára kerül sor a szerző jelenlétében Sepsiszentgyörgyön október 11-én, kedden 18 órától a  Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla termében. Házigazda: Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója.