hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Idén is járhatnak egyetemre az idősek

2018.10.10

Elkezdődött az Ezüst Akadémia oktatási program Sepsiszentgyörgyön

Tegnap, október 9-én vette kezdetét az Ezüst Akadémia második kiadása, amely Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának együttműködésében valósul meg. A tavalyi évben indított, nagy sikernek örvendő oktatási program az 50 év feletti korosztálynak kínál ingyenesen megtekinthető, szórakoztató és tartalmas előadásokat.

A 2018/2019-es tanévben sorra kerülő programnak köszönhetően közel 330 idős- és idősödő korú személynek havi kétszer is alkalma van új, a mindennapokban is használható tudásra szert tenni az előadások keretében. A hazai és a magyarországi előadók hasznos tanácsokkal is elllátják a résztvevőket, az előadások végén pedig kérdések felvetésésre és megvitatására is lehetőség van.

Fotó: Henning János

Így történt ez a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban tartott, első előadás alkalmával is, a jelenlevőknek Dr. Tatár Márta szívgyógyász a természetes gyógytényezőkről, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséről tartott előadást.

A továbbiakban szintén érdekes témák kerülnek bemutatásra, így például a női szerepek és szerepelvárások; a férfiak különleges szerepe a családokban; a számítógép és az internet. Szó lesz az egészségről is, így a vírusokról, valamint a higiénia történetéről és fontosságáról. Ugyanakkor a Horthy-korszakról, vagy a feltörekvő Indiai nagyhatalomról is hallhatnak majd előadást a résztvevők.

Az Ezüst Akadémia annyira népszerű Sepsiszentgyörgyön, hogy a jelentkezés során a helyek száma már az első napon betelt. A programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata évi 16 ezer lejjel támogatja.


Foto: Henning János
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.