hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
„Aktív zenehallgatás közben megmozdulnak a gondolatok, működik a képzelet, szárnyra kel a lélek”
2016.11.28

Gyermekeknek szóló komolyzenei sorozattal bővült az idei sepsiszentgyörgyi hangversenyévad kínálata. A nagy sikernek örvendő koncertprogram első hangversenyére több, mint 800 diák látogatott el november 25-én 10 és 12 órától. Az hangverseny-sorozat egyik állandó együttműködő partnere, az erdélyi komolyzene meghatározó szereplője Filip Ignác, akit a Leckehangverseny - sorozat ötletgazdájaként kérdeztünk.

 

Ovisoktól volt hangos Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala
2016.11.25

A Hófehérke óvoda csibészei egyértelműen bearanyozták a hivatal pénteki napját, amikor is elfoglalták helyüket a hivatal tanácstermében. 

Pozitív változás a városi díjköteles parkolóhelyek használatában
2016.11.25

Láthatóan kezdi megszokni a lakosság a díjköteles parkolóhelyek használatát, olyannyira, hogy 2016. február és október közti időszakában 15 százalékról 3 százalékra csökkent a szabálytalan parkolások száma.

Ahol a tradíció a modern designnal találkozik – Karácsonyi vásár 2016
2016.11.24

Alkalmat teremteni a formatervezők és potenciális vásárlóik közti találkozásra – akár ez is lehetne a 2016-os sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár egyik újabb kezdeményezésének a szlogenje. A polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében megvalósuló főtéri vásár idei jelentkezési felhívásában már külön kategóriát képeznek a design termékek.

Szemet gyönyörködtető előadások a Kép évében
2016.11.23

KÉPben a technológia címmel előadássorozatot indít decemberben a Kónya Ádám Művelődési Ház,  Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával közösen. A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér partnerségében megszervezett sorozat célja a művészet és a tudomány összefonódását megvizsgálni, tetten érni a tudomány és technológia begyűrűzését a művészetek világába. A programsorozat két nemzetközi hírnevű művész előadásából és a hozzájuk kapcsolódó műhelymunkákból áll.

FELHÍVÁS a második FORMULA interdiszciplináris műhelytáborba való jelentkezésre
2016.11.22

Elindult a jelentkezés a Kastély Erdélyben program keretében második alkalommal megszervezendő FORMULA – interdiszciplináris műhelytáborba! Ezúttal a tábor célja a vargyasi Daniel-kastély (Kovászna megye) és az alsórákosi Sükösd-Bethlen várkastély (Brassó megye) újrahasznosítási tervének kidolgozása. A táborra 2016. december 9-15. között kerül sor. Helyszín: az olaszteleki Daniel-kastély (Kovászna megye).

Kisiskolásoknak vetítenek jövő héttől a megújult Művész Moziban
2016.11.22

Sajtólátogatással és rövid kedvcsináló vetítéssel egybekötött sajtótájékoztatón ismertette Antal Árpás András polgármester, Sztakics Éva alpolgármester, Márton Árpád parlamenti képviselő és Miklós Zoltán helyi tanácsos a megújult Művész Mozi körüli hosszú jogi procedúrát és azokat az utolsó simításokat, amelyek a széles közönség előtti megnyitásához szükségesek.

Befektetőket vár a régi Bodok Szálló felújítására az önkormányzat
2016.11.22

November 30-ig nyújthatják be a volt Bodok Szálló felújítására és működtetésére szóló szándéknyilatkozataikat mindazok, akik önállóan vagy az önkormányzattal partnerségben felújítanák a volt szállodát.