hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

A Helyi Tanács elfogadta a városi stadion önkormányzati kezelésbe vételét kezdeményező határozattervezetet

2018.11.27

A 2018. november 26-án tartott rendkívüli tanácsülésen Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta azt a határozattervezetet, amelynek alapján lehet elkészíteni azt a kormányhatározat tervezet, amely lehetővé teszi a városi stadion önkormányzati kezelésbe kerülését.

A Helyi Tanács egy korábbi, 2016-os tanácshatározat nyomán, valamint az Ifjúsági és Sport Minisztérium bizonyos módosítási kéréseit figyelembe véve szavazta meg hétfőn az új határozattervezetet.

A tanácsülésen 16-an szavaztak a tervezet elfogadása mellett és 4 tanácsos szavazott ellene, így a döntés értelmében a sportpálya az állam tulajdonából és a Sport és Ifjúsági Minisztériumhoz tartozó Sepsiszentgyörgyi Sportklub kezeléséből átkerülhet Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának köztulajdonába és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának kezelésébe, a kormányhatározat elfogadása után.

A határozattervezet szerint a sportpálya és a hozzá tartozó épületek tulajdonának átruházása valósul majd meg, a korábban igényelt Szabó Kati Sportcsarnok, a sportszálló és a műfüves minifocipálya nem kerül át a város kezelésébe.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának továbbra is a tervei közt szerepel a sportpálya korszerűsítése, már az előző években is beruházásokat végzett, akkor is, amikor a létesítmény még nem volt a város tulajdonában és kezelésében.


Fotó: Vargyasi Levente
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.