hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

A városi stadion „barakkja”, még egy ok arra, hogy a stadion átkerüljön Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának kezelésébe

2018.11.25

Először is gratulálunk a Sepsi OSK csapatának a szombat esti győzelemért az Astra Giurgiu ellen, az élvonalbeli labdarugó bajnokságon és sok sikert kívánunk a játékosoknak és személyzetüknek a továbbiakban. Valamennyien abban bízunk, hogy minél jobb helyezést érünk el az első liga végső sorrendjében.

Ahogy az a romániai labdarúgás színpadán elő szokott fordulni, sok esetben magának a teljesítménynek a mediatizálása háttérbe szorul a bulvár jellegű tartalommal szemben.

Pontosan ez történt a romániai sportsajtóban szombat este is, a sepsiszentgyörgyi mérkőzés előtt. Ahogy megérkezett az Astra autóbusza a városi stadionhoz, és kiszálltak a játékosok, Denis Alibec ironikusan azt kérdezte, hogy “Mi a helyzet ezzel a barakkal?”. A volt nemzeti játékos kérdésével arra az öltözőre utalt, amelyet a vendégcsapat fogadására készített elő a Sepsi OSK klubja. Egy konténer típusú öltözőről van szó, ugyanilyen konténerekből áll a stadion hivatalos tribünje is.

Bár kívülről nem kelti egy modern öltöző hatását, belülről teljesen olyan, mint a megszokott öltözők, minden felszereléssel rendelkezik, amely egy élvonalbeli csapatnak szükséges.

Abszolút módon kiemelendő és dicséretre méltó a Sepsi OSK Klub minden erőfeszítése, hogy egy olyan stadionban, amelyik nem a klubé, megfelelő körülményeket biztosít a román nemzeti liga mérkőzéseinek lejátszásához.

Ez a helyzet is azt bizonyítja, hogy ha a városi stadion önkormányzati kezelésbe kerül, az mind a helyi labdarúgó élet, mind a sportolni vágyó városlakók érdekeit és hasznát szolgálná, de a város imázsa szempontjából is fontos lenne.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata készen áll arra, hogy áldozzon a városi stadion korszerűsítésére, mindarra, amire az elmúlt években a román kormány nem volt hajlandó.

Még egyszer gratulálunk a Sepsi OSK csapatának a teljesítményéhez, sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is!

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.