hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Bővül a közkorcsolyázás programja a főtéri korcsolyapályán
2018.02.23

Február 23-tól kezdődően módosul a főtéri korcsopálya programja, hiszen most már nem csak pénteken van lehetőség délutáni közkorcsolyázára, hanem a hét minden napján. A Sepsi Aréna melletti fedett jégpályát február 27-én, kedden adja át a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Sepsiszentgyörgy önkormányzatának, így a tervek szerint már másnap ott is lesz lehetőség közkorcsolyázni. A pontos időpontról tájékoztatjuk a lakókat.

Elkezdődött a jéghez szoktatás a Bevezetés a sportba program keretében
2018.02.21

Egy hete, február 12-én kezdődött a korcsolya oktatás a Bevezetés a sportba című program keretében. A jégre állást megelőző hat hónapos terem-foglalkozás hasznosnak bizonyult, a gyermekek mindegyike sikerélménnyel távozott a jégpályáról. Az edzők csapata kiegészült egy horvát származású műkorcsolya edzővel is. Az elmúlt fél év tapasztalatairól, és különösen a múlt heti korcsolyázós élményekről Miklós Ervinnel, a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub alelnökével beszélgettünk.

Megjelent Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának kulturális pályázati kiírása
2018.02.20

Március 16-ig nyújthatják be Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsához a 2018-as évre szóló kulturális ajánlataikat helyi egyesületek, alapítványok és magánszemélyek. A tavalyi pályázati kiíráshoz képest három fontos dolog változott: az önrész mértékét felére csökkentették, vagyis idéntől csak 10%-os hozzájárulást kell a pályázóknak felmutatniuk, van lehetőség hiánypótlásra, illetve az étkezési- és szállásköltségek külön tételként jelennek meg. A kiosztható keret értéke 300.000 lej.

A Híd utca egyik szakaszát kétirányúsították lakossági kérésre
2018.02.16

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kétirányúsította a Híd utca egyik szakaszát, már a tegnaptól, február 14-től használható az úttest mindkét sávja. A Híd utcában lakók kérték, hogy autóval közlekedhessenek a tömbházak körül, a polgármesteri hivatal ennek a kérésnek eleget tett. Tavasszal kis átalakítási munkát is végez az önkormányzat, járdaszigetet hozva létre, hogy jól látszodjon hol szűnik meg a parkolósáv, és hol marad meg.

Jelenleg két utcában zajlanak felújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön
2018.02.16

Elkezdődtek az új évben az utcafelújítási munkálatok, a felső Váradi utcában csatornázási munkálatokat végeznek, míg az Ifjúság sétányban az alapozás zajlik. Sepsiszentgyörgy önkormányzatának az a célja, hogy mindkét utcát még idén befejezze. Tavaly a Kertész utcában és a Fecske utcában is elkezdte a felújítást a polgármesteri hivatal, a tervek szerint tavasszal befejezik.

Romák munkaerő-piaci helyzete: akadályok és hátrányok a közép-kelet-európai régióban
2018.02.16

“A romák nem dolgoznak és nem is akarnak dolgozni.” Valószínűleg ez az egyik leggyakoribb sztereotípia, amit személyes beszélgetések során hallhatunk, mindegy, hogy honnan érkezett és milyen korú a beszélgető partnerünk. Azonban az már elsikkad és szóba se kerül, hogy mekkora diszkrimináció és előítélet éri a roma munkavállalókat a munkaerő-piacon. Sokszor csupán egy buszjárat hiányzik, ami a munkahely és az elzárt közösség, szegregált településrész között közlekedne. A sok nehézség ellenére, vannak, akiknek mégis sikerül munkát találniuk és a támogató környezetnek köszönhetően megnyílik az út a valódi integráció előtt.
 

Közel 1400 ember dolgozik a városért
2018.02.16

Sajtótájékoztató keretében ismertette Antal Árpád-András polgármester azt a március 1-én induló kezdeményezést, melynek keretében Sepsiszentgyörgy önkormányzata és 14 városi intézményének vezetője közös sajtótájékoztatók keretében mutatják majd be annak a közel 1400 embernek a munkáját, akik a város működéséért dolgoznak.

Körinterjú a Bevezetés a sportba program edzőivel – V. rész: Kertész Zoltán, jégkorong edző
2018.02.13

A Sepsi Arénában október másodikától indult Bevezetés a sportba gyerekfoglalkozás rendkívüli népszerűségnek örvend azóta is. Sorozatunkban a gyerekekkel foglalkozó edzőket szeretnénk bemutatni. A sorozat mostani részében egy jégkorong edzővel beszélgetünk, Kertész Zoltánnal, aki Gyergyószentmiklósról származik és most a sepsiszentgyörgyi gyermekeket vezeti be a sportéletbe.