hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Minden családorvosi rendelőnek koronavírus-gyorsteszteket adott Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2020.04.23

A családorvosi rendelők egyenként 25 darab koronavírus-gyorstesztet kapnak, ugyanakkor tesztelik a taxisokat és a lakóbizottságoknál dolgozó személyzetet Sepsiszentgyörgyön. Az Önkormányzat 5 575 darab koronavírus-gyorstesztet rendelt, ebből már megérkezett 1 575 darab.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata vérmintával működő koronavírus-gyorsteszteket, vásárolt helyi költségvetésből, hogy a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatósággal és a családorvosokkal közreműködve, minél több lakost tesztelhessenek le. A Polgármesteri Hivatal azokat a személyeket teszteli, akinek a tevékenységét az Önkormányzat szabályozza. Ugyanakkor 700 darab gyorstesztet adományba kapott a Polgármesteri Hivatal: 350 darabot a Combridge Kft., 350 darabot pedig KBS Sped Kft. részéről.

„Fontosnak tarjuk, hogy minél több személyt tudjunk tesztelni, hiszen így tisztább képet kapunk a járvány terjedésére vonatkozóan Sepsiszentgyörgyön. Köszönjük szépen az gyorsteszteket tartalmazó adományokat a helyi vállalkozóknak, Buksa Leventének és Csenteri Leventének.” - mondta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A Helyi Készenléti Bizottság szerdán hozott döntést arról, hogy azokat a személyeket is letesztelik, akik a mindennapi munkájuk során több ügyféllel érintkeznek, így a taxisokat és a lakóbizottságoknál dolgozó személyzetet, akiknél a közköltséget fizetik a lakók.

A lakóbizottságoknál dolgozó személyek tesztelésére április 23-án kerül sor a Polgármesteri Hivatal székhelyén, a taxisok esetében pedig április 23. és 29. között végzik el a teszteket a Sepsiszentgyörgyi Független Taxisok Szövetségének segítségével.

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében az Önkormányzat több intézmény számára is adományozott a COVID-19 vírus kimutatására szolgáló gyorsteszteket: 100 darabot a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóságnak, 50 darabot pedig a Kovászna Megyei Fogorvosi Kollégiumnak, azzal a céllal, hogy letesztelhessék azokat a pácienseket, akik sürgősségi esetekben veszik igénybe a fogászati rendelők szolgáltatásait.


Fotó: vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.