hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Sepsiszentgyörgy övezetek és napok szerinti felosztása a tömbházak fertőtlenítése miatt

2020.04.16

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, fertőtlenítő akcióra kerül sor Sepsiszentgyörgy területén található minden tömbházban április 20-a és 24-e között, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egy szakcéget bízott meg a város lépcsőházainak fertőtlenítésével, a csíkszeredai Latox Pest Control vállalat a fertőtlenítés során a Trioton Rapid AFb szert alkalmazza, melyet az Egészségügyi Minisztérium a 1427BIO/02/12.24.-es számmal hagyott jóvá.

Naponta körülbelül 200 lépcsőházat tudnak fertőtleníteni, így 5 nap alatt végeznek az egész város területén. A fertőtlenítés reggel 9 órakor kezdődik és 18 óráig tart, azonban 11 és 13 óra között szünetel a fertőtlenítés, ugyanis ebben az időszakban járhatnak ki vásárolni a 65 év felettiek.

Az akcióhoz a város 5 övezetre lett osztva, ezek a következők (a területek felosztását részletesebben a mellékelt térképen lehet megtekinteni):

Hétfő, április 20., 2-es övezet: a Grigore Bălan tábornok út és az Olt folyó közé eső negyed, amelyet az északi részen az 1918. december 1. utca határol

Kedd, április 21., 3-as övezet: Délről a Nicolae Iorga utca, Keletről a Grigore Bălan tábornok út,  Északról a Kökényes utca, és nyugatról a Csíki utca közé eső terület

Szerda, április 22., 5-ös övezet: a városközpont és a Szemerja negyed egy része (beleértve a Vasile Goldiş utcát is)

Csütörtök, április 23., 4-es övezet: a nyugatról a Vasile Goldiş utca és északról a Nicolae Iorga utca közé eső terület

Péntek, április 24., 1-es övezet: az Állomás és a Csíki negyed

FIGYELEM! Az akció alatt és után legkevesebb egy órát tilos a lépcsőházba való ki- és belépés!

Az Önkormányzat kéri a lakókat, hogy a művelet elvégzéséhez, mely az egész közösség hasznát szolgálja, biztosítsák a bejárási lehetőséget a lépcsőházba és értesítsék a szomszédaikat is az akcióról.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.