hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Hétfőn kezdődik a sepsiszentgyörgyi lépcsőházak fertőtlenítése

2020.04.15

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egy szakcéget bízott meg a város lépcsőházainak fertőtlenítésével. A fertőtlenítő akcióra, amely eredetileg ennek a hétnek az elejére volt tervezve, végül csak április 20-a és 24-e között kerül sor minden Sepsiszentgyörgy területén található tömbházban. A halasztásra az ortodox húsvét és a kormány rendelete miatt volt szükség, amely értelmében a hívek pénteken és szombaton is a templomokhoz járulhatnak a szent pászka kiosztásának idejére.

A csíkszeredai Latox Pest Control vállalat a fertőtlenítés során a Trioton Rapid AFb szert alkalmazza, melyet az Egészségügyi Minisztérium a 1427BIO/02/12.24.-es számmal hagyott jóvá. A fertőtlenítő csapatokat az önkormányzat részéről egy személy kíséri az akció teljes időtartama alatt.

Naponta körülbelül 200 lépcsőházat tudnak fertőtleníteni, így 5 nap alatt végeznek az egész város területén. A fertőtlenítésre a tömbházakban kifüggesztett időpontokban kerül sor, 11 és 13 óra között szünetel a fertőtlenítés, ugyanis ezidő alatt a 65 év felettiek kijárhatnak vásárolni.

A fertőtlenítést végző cég azt tanácsolja, hogy az akció előtt és után legkevesebb egy órával a lakók ne lépjenek ki/be a lépcsőházba. Az önkormányzat kéri a lakosokat, hogy a fertőtlenítés idejére engedják be a szakcéget, hiszen ez mindannyiunk érdeke.

A TEGA új módszerrel folytatja az utcák és a járdák fertőtlenítését

Április 15-e, szerda 22 órától kezdődően a TEGA köztisztasági vállalat új módszerrel folytatja Sepsiszentgyörgy utcáinak és járdáinak a fertőtlenítését.

„Mindeddig a TEGA vízzel mosta az utcákat és a járdákat, de ma estétől kezdődően fertőtlenítőszert is fog használni. Erre a célra egy, a SepsiReKreatív által felajánlott hóágyút fognak használni, így a fertőtlenítőszer szétszórása minden este 22 órától fog kezdődni egészen addig amíg a város minden utcáján végig nem haladnak.” – hangsúlyozta Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere.

Az utcák és járdák fertőtlenítő akciójára egy 2 000 literes tartály áll rendelkezésre, amelybe 0,25 százalékos hipoklorit oldat kerül, ez a minimális koncentrátum, amely hatást tud kifejteni és amely nem befolyásolja a lakosok és a háziállatok egészségét. Abban az esetben, ha a háziállatoknál mégis bármilyen rendellenességet észlelnek, kérjük jelezzék Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felé a 0267 316 957-es telefonszámon.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.