hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.
Ingyenes lomtalanítási kampány indul
2020.03.26

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a TEGA köztisztasági vállalattal közösen lomtalanítási kampányt indít, melynek célja az idők folyamán felhalmozott felesleges tárgyak ingyenes elszállítása.

A fizetéses parkolás felfüggesztése és más intézkedések Sepsiszentgyörgyön
2020.03.25

Március 25-én a Helyi Készenléti Bizottság a sepsiszentgyörgyi fizetéses parkolás felfüggesztéséről döntött. A koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben az önkorményzat 50 000 kinyomtatott saját felelősségű nyilatkozatot tesz elérhetővé a lépcsőházakban és üzletekben, színészek érdeklődnek a házi elkülönítésben lévő személyek hogylétéről, de a virtuális tanácsülések bevezetéséről is döntenek majd.

Elmaradnak az idei Szent György Napok
2020.03.25

A koronavírus-járvány miatt elmarad a 29. Szent György Napok – jelentették be kedden a szervezők. Tekintettel a járvány megelőzésére irányuló óvintézkedésekre, elkerülhetetlen a városnapok lemondása, amelynek épp egy hónap múlva kellett volna kezdődnie. A Szent György Napokra szánt összeget a járvány okozta helyzet enyhítésére fordítja a város.

 Házhoz szállítják az alapélelmiszereket és higiéniai termékeket
2020.03.25

Hétfőtől, március 23-tól azok az idősek, akik egyedül élnek, segítségre szorulnak, illetve nem  hagyhatják el az otthonukat, alapélelmiszerekből és higiéniai termékekből álló csomagok megvásárlását és ingyenes házhoz szállítását igényelhetik Sepsiszentgyörgyön.

Elmaradnak a Szent György Napok, felfüggesztik a közszállítást, lezárják a játszótereket. Újabb szigorító intézkedések Sepsiszentgyörgyön
2020.03.23

Sepsiszentgyörgyön újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Leáll a közszállítás, bezárják az orosz piacot és játszótereket, elkerítik a padokat, civil összefogással segítik az időseket, de a város legnagyobb ünnepe, a Szent György Napok is elmaradnak.

30 millió lej uniós forrásból fejlesztjük tovább Sepsiszentgyörgyöt
2020.03.23

Közel 30 millió lejre pályázott sikerrel Sepsiszentgyörgy Önkormányzata: az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól nyert összegből sportpályákat és óvodákat, bölcsődét építenek, felújítják a Berde Áron Szakképző Líceumot, és az Állomás negyedi tavat,  illetve környékét is rendbe teszik. A fejlesztésekre szánt uniós pénzek most az eddiginél is fontosabbak, hiszen a koronavírus-járvány gazdasági visszaesést is okoz. 

Karantén a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház három osztályán
2020.03.22

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság március 22-én, vasárnap karantént rendelt el a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Szülészet-Nőgyógyászat Osztályán, az Újszülött Osztályon és a szülőszobában.

Részleges kijárási tilalom lép érvénybe Romániában
2020.03.22

Este 10 és reggel 6 óra között korlátozzák a kijárást az országban, napközben csupán indokolt esetben javasolják elhagyni az otthonokat, felfüggesztik a bevásárlóközpontokban működő üzletek tevékenységét, kivéve az élelmiszerboltokét és a gyógyszertárakét - szombat este többek között ezeket a szigorító intézkedéseket jelentette be a belügyminiszter.