hu
 
Szombat, 2024. Április 27.

A város több részén folytatódnak az útfelújítási munkálatok

2021.04.12

A tavasz beköszöntével a város több pontján folytatódnak az útfelújítási munkálatok. Rövidesen befejeződnek a munkálatok a Sport utcában, ahol az utolsó simítások zajlanak, hátravan még az útburkolati jelek felfestése és a forgalmi táblák elhelyezése. A Puskás Tivadar utcában is zajlanak a munkálatok az időjárási körülmények függvényében, jelenleg az úttest és a járdák kialakítása zajlik.

A Kós Károly utcában Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a közúti jelzőtáblák és a szegélykövek kijavítását kérte a kivitelezőtől. Ugyanakkor hamarosan elkezdődik az útfelújítás az 1918. december 1. utcában, a Grigore Bălan tábornok sugárút, valamint a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon.  A következő napokban elkezdik a Rózsa utca felújítását is.

A Városi Kertészet munkatársai elkezdték a Kökényes utca és az új bevásárlóközpont közötti járda térkövezését, illetve folyamatban van az Erzsébet Park lépcsőinek kijavítása is. A munkálatok a Grigore Bălan sugárúton a 105-ös tömbház melletti utcarész feljavításával folytatódnak.

A Sepsi Út-Építő Kft. munkatársai elkezdték a Vár utcában lévő járdák és parkolóhelyek javítási munkálatait, zajlik az aknatetők szintre emelése szerte a városban, hamarosan pedig az 1918. december 1. utcában a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös számú tömbházak közötti sétányok javítását, valamit az Egészségügy sétány felújítását is folytatják. 

Az Ág utcában végzett munkálatok minőségével nem volt elégedett az önkormányzat, ezért ezeket hivatalosan még nem vette át. A helyszínen a hibák javításának költségei a kivitelezőre hárulnak, és csak ezek elvégzése után lesznek átvéve az elvégzett munkálatok. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, befejeződtek a felújítási munkálatok a Domb utcában, ahol teljeskörű felújítás történt: az út- és járdaburkolat teljes cseréje, föld alá rejtett gáz-, villany-, víz-, internet- vezetékek, új csatornahálózat és energiatakarékos közvilágítás kialakítása.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.