hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

A város több részén folytatódnak az útfelújítási munkálatok

2021.04.12

A tavasz beköszöntével a város több pontján folytatódnak az útfelújítási munkálatok. Rövidesen befejeződnek a munkálatok a Sport utcában, ahol az utolsó simítások zajlanak, hátravan még az útburkolati jelek felfestése és a forgalmi táblák elhelyezése. A Puskás Tivadar utcában is zajlanak a munkálatok az időjárási körülmények függvényében, jelenleg az úttest és a járdák kialakítása zajlik.

A Kós Károly utcában Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a közúti jelzőtáblák és a szegélykövek kijavítását kérte a kivitelezőtől. Ugyanakkor hamarosan elkezdődik az útfelújítás az 1918. december 1. utcában, a Grigore Bălan tábornok sugárút, valamint a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszon.  A következő napokban elkezdik a Rózsa utca felújítását is.

A Városi Kertészet munkatársai elkezdték a Kökényes utca és az új bevásárlóközpont közötti járda térkövezését, illetve folyamatban van az Erzsébet Park lépcsőinek kijavítása is. A munkálatok a Grigore Bălan sugárúton a 105-ös tömbház melletti utcarész feljavításával folytatódnak.

A Sepsi Út-Építő Kft. munkatársai elkezdték a Vár utcában lévő járdák és parkolóhelyek javítási munkálatait, zajlik az aknatetők szintre emelése szerte a városban, hamarosan pedig az 1918. december 1. utcában a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös számú tömbházak közötti sétányok javítását, valamit az Egészségügy sétány felújítását is folytatják. 

Az Ág utcában végzett munkálatok minőségével nem volt elégedett az önkormányzat, ezért ezeket hivatalosan még nem vette át. A helyszínen a hibák javításának költségei a kivitelezőre hárulnak, és csak ezek elvégzése után lesznek átvéve az elvégzett munkálatok. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, befejeződtek a felújítási munkálatok a Domb utcában, ahol teljeskörű felújítás történt: az út- és járdaburkolat teljes cseréje, föld alá rejtett gáz-, villany-, víz-, internet- vezetékek, új csatornahálózat és energiatakarékos közvilágítás kialakítása.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.