hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás

2021.04.21

Április 24-én kezdődne Sepsiszentgyörgy legnagyobb közösségi ünnepe, a Szent György Napok, ami a járványügyi helyzetre való tekintettel az idén is elmarad, a Pro Urbe-díjátadásra azonban sor kerül.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A hagyományokhoz híven 1997 óta a Szent György Napok keretében osztják ki Pro Urbe-díjat azok számára, akik városunkat és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint önzetlenül szolgálták. Idén ezt Kiss Jenő, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója érdemelte ki. 

Az eseményen klasszikus művek csendülnek fel a Plugor Sándor Művészeti Líceum egykori diákjainak előadásában, Szőcs Botond zongora, Péter Ervin fuvola, Csoma Attila tuba és Grosar Paul trombita kíséretében.

Szőcs Botond zongorista rövid idő alatt meggyőzte a zenei világot tehetségéről, hazánkban és határon túl is egyaránt bizonyított, számos országos és nemzetközi versenyen vett részt, ahol tíz első helyezést ért el. Elsőéves doktorandusz hallgató a Brassói Transilvania Egyetem zongora szakán, prof. dr. Stela Dragulin vezetésével.  Számos koncertet tartott a világ különböző koncerttermeiben.

Péter Ervin 2017 óta a brassai Gheorghe Dima Filharmónia fuvolása, számos zenei eseményen szerepelt mint szólista kamarazene- és zenekari tag külföldön és belföldön egyaránt.

Csoma Attila tubán játszik, emellett pedig harmonikán, zongorán, gitáron, trombitán és tenoron. Saját szerzeményei és hangszerelései is vannak. 

Grosar Paul a Temesvári Nyugati Tudományegyetem Zene és Színház karán doktorandusz, a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar trombitása. Több nemzetközi versenyen előkelő helyezést ért el, nemcsak itthon, hanem Európa-szerte számos országban és városban hallotta zenélni a közönség.

Az eseményen legtöbb 150 személy vehet részt, a belépés meghívóval lehetséges, melyet a Városi Jegyirodában lehet díjmentesen igényelni szerdán és csütörtökön 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között. Egy személy legtöbb két meghívót igényelhet.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.