hu
 
Hétfő, 2024. Május 13.
Gyermeknapi program
2009.05.28

„Mikor széjjelszakadsz, akkor vége...” – Tüntetés Csíkszeredában
2009.05.27
Csíkszeredában május 22-én a magyar intézményvezetők leváltása ellen tüntettek, a magyar összefogás fontosságát emelve ki az erdélyi magyarság mind közösségi, mind politikai kifejeződésének és megnyilvánulási lehetőségeinek szempontjából. A magyar összefogás egy olyan lehetőség, amelyhez mindannyiunknak fel kell nőni, félretéve pártpolitikai szimpátiánkat és elköteleződésünket.
2009.05.27
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Zorán koncertre hívta meg a város lakóit és vendégeit. Május 23-án este 8 órakor  közel 6000 ember töltötte meg a Szent György teret. A legnagyobb sikereket a már jól ismert Boldog idők, Apám hitte, Egészen egyszerű dal zeneszámok tudhatták magukénak.
Markó: a kormány politikája az autonómia malmára hajtja a vizet
2009.05.22
Markó Béla Szövetségi elnök egy könyvbemutató apropóján, csütörtök délután Sepsiszentgyörgy központjában a magyar és a román sajtó képviselőivel teázott. A beszélgetésen vett részt Antal Árpád András polgármester és Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök is. A járókelők meglepetésére.


Markó: ezt a könyvet nem én írtam
2009.05.22
Teltházas könyvbemutatóra került sor csütörtökön a megyei könyvtár “kék-termében”: Markó ismertette a nevével jegyzett “Egy irredenta mindennapjai” kötetet. Kányádi versekkel startolt az esemény, majd Bogdán László és Markó Béla nosztalgiázó hangulatban mutatták be a titkosszolgálatok “szörnyirodalmának” titulált megfigyelői jegyzékek gyűjteményét.
Orbán Viktor Sepsiszentgyörgyön kampányolt
2009.05.21
Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke a határok fölötti nemzetegyesítés eszméje jegyében közösen kampányolt Tőkés Lászlóval és a Magyar Összefogás Listájának további jelöltjeivel szerda este Sepsiszentgyörgy főterén. A rendezvényen a Magyar Összefogás jelöltjei mellett felszólalt Antal Árpád András polgármester, aki  beszédében köszöntötte a vendégeket és az egybegyűlteket: ,, Uraim, Isten hozta Önöket Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városában...
IX. Háromszéki Turisztikai Napok
2009.05.20
2009. május 22–24 között kilencedik alkalommal szervezik meg a Háromszéki Turisztikai Napokat.  Három nap alatt számos rendezvényre kerül sor, többek között a Rétyi Nyírben tartandó nemzetközi konferenciára, amelynek témája „Ember és természet - a zöld harmónia”, a VII. Kolbásztöltő Parádéra és az Óriáspince-tetőn „HáromszÉKünk” címmel hagyományőrző programokra.
Emlékművet állítottak a holokauszt háromszéki zsidó áldozatainak Sepsiszentgyörgyön
2009.05.17
A zsidó deportálások 65-ik évfordulóján avatták fel az Emlékezés Falát a sepsiszentgyörgyi zsidó temetőben, a gránit lapokba vésve annak a 611 háromszéki zsidónak a nevét, akik halál- és munkatáborokban veszítették életüket 1940-44 között. A holokauszt emlékművet a Kovászna Megyei Zsidó Gyülekezet állította fel Antal Árpád András polgármester támogatásával.