hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.
Elfogadott pontrendszer a Gyere haza programhoz
2009.07.03
Az Antal Árpád András polgármester által kezdeményezett Gyere haza programban meghirdetett ingyenes telkek kiutalásának kritériumrendszeréről döntött a városi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén. Sepsiszentgyörgyön 50 telket különítettek el a Borvíz utcában, amelyet 18 és 35 év közötti fiatalok igényelhettek.


Kitakarítják a Debren patak medrét
2009.07.03
Hétfőn kezdik a Debren patak medrének takarítását – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, egy céget bíztak meg a munkálatokkal, ugyanakkor találkoznak a roma közösség képviselőivel is, hogy megbeszéljék, az Őrkőn élők hajlandóak-e ledolgozni a a büntetéseiket.
Még az idén lesz hóágyú és új sífelvonó Sugásfürdőn
2009.07.03
42 milliárd régi lejt kapott Sugásfürdő felújítására a város. Erről a szerdai kormányülésen döntöttek – jelentette be Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Sugásfürdő felújítási tervének összköltsége eléri a 200 milliárd régi lejt, a most kiutalt pénzből többek között a sípálya korszerűsítését tudják elvégezni, hóágyút és sífelvonót vásárolnak – tájékoztatott a város vezetője.
Elköltözik az orosz piac
2009.07.03
A város megvásárolja az Európiacot és várhatóan őszig átköltöztetik az orosz piac standjait. Erről döntött csütörtökön a helyi önkormányzat gazdasági bizottsága, amely az Európiacon tartotta kihelyezett ülését  – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
Új munkahelyek Sepsiszentgyörgyön
2009.06.30
Több olyan tanácshatározatot fogadtak el a csütörtöki tanácsülésén, amelyek hosszútávú befektetések láttamozási terveire vonatkoztak . A közeljövőben a csíkszeredai kijáratnál, valamint az Oltmező utcában építenek új bevásárlóközpont, a Borvíz utcában húsfeldolgozó egység nyílik, Szépmezőn pedig ipari parkot alakítanak ki. Ezek a beruházások új munkahelyeket jelentenek a városnak – értett egyet a tanácsosok többsége, annak ellenére, hogy voltak, akik aggályaikat is kifejezték ennek kapcsán.
Egy év mandátum – csapatban dolgozunk
2009.06.30
Rendezett parkolókkal, új játszóterekkel és gondozott zöldszigetekkel gazdagodott Sepsiszentgyörgy az elmúlt egy év során, épül a Tamási Áron Színház új stúdióterme, közeledik a befejezéshez a legújabb ANL programos tömbház – többek között ezeket mutatta be egy éves mandátumának beszámolója alkalmából Antal Árpád András Sepsiszentgyörgy polgármestere a sajtó képviselőinek, akikkel városnéző körútra indult.
Élőlánc Sepsiszentgyörgyön
2009.06.19
Több mint 600–an gyűltek össze csütörtök délután,  Sepsiszentgyörgy központjában, hogy egymás kezét megfogva, élőláncot alkotva, tiltakozzanak a magyar intézményvezetők leváltása ellen. A város központjában már a rendezvény előtt a hangszóróban többször megismételték a felhívást, méltányosságot kérve szülöföldünknek, Székelyföldnek, felsorolva az elmúlt időszakban tapasztalt jogtiprásokat, az Erdély-szerte leváltott intézményvezetőket.
Antal Árpád András: A polgármester, ha kell, politizál is
2009.06.19
Sepsiszentgyörgy polgármestere felajánlotta, hogy ingyenes felkészítőt tart a közigazgatási törvényből a helyi demokrata-liberális párti politikusoknak, mert legutóbbi nyilatkozataik szerint nem ismerik a jogszabályokat. „Látszik, hogy a megyében nincs polgármesterük, mert nincsenek tisztában a feladatkörökkel. El kell nekik mondanom, hogy a polgármestert nem a párt nevezi ki, így engem sem az RMDSZ nevezett ki polgármesternek” – szögezte le Antal Árpád András, utalva a Demokrata Liberális Párttól kapott levélre.