hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

November 23-25. között Békéscsabán, Budapesten és Gyöngyösön vendégszerepel a Háromszék Táncegyüttes.

2010.11.22

November 23-án a békéscsabai Jókai Színház Vigadó termében, 24-én Budapesten, a Hagyományok Házában, 25-én pedig a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban mutatjuk be a Furik Rita rendező-koreográfus nevével fémjelzett nagysikerű Böjttől böjtig című tánckölteményünket.

"A darab férfi és nő kapcsolatának világába való betekintés jegyében készült. Nem konkrét történet elmesélésére törekszik: laza cselekményszerkezetű, lírai impressziókkal teli, expresszív képekkel megformált táncköltemény. [...] Az érzelmektől fűtött belső monológot, belső világunkat, elődeink ma is érvényes, letisztult tartalmainak felhasználásával mutatjuk be. Mindezt a legkevesebb torzítással, Erdély csodálatos népzenéje és a Felföld erőteljes vokális zenei értékeinek jelenlétével és táncos hagyományainak ötvözetével a ma emberének ajánlva." (Furik Rita)


A fellépések helye, ideje:


23, kedd: 17:00 Jókai Színház – Vigadó terem, Békéscsaba

24, szerda: 19:00 Hagyományok Háza - Budapest

25, csütörtök:
19:00 Mátra Művelődési Központ - Gyöngyös


Bővebben az előadásról a Háromszék Táncegyüttes honlapján: www.hte.ro

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.