hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.
Interneten is lehet fizetni a helyi adókat és illetékeket
2009.10.29
A Polgármesteri Hivatal az OTP Bank helyi fiókjával közösen lehetőséget biztosít a lakosoknak arra, hogy a helyi adókat és illetékeket az interneten is ki tudják fizetni ezután. Az adófizető OTP-s bankszámlával, kártyával kell rendelkezzen ahhoz, hogy a rendszert használni tudja.
Halottak napi forgalomátirányítás a közös temető környékén
2009.10.29
Lakossági bejelentés alapján és az előző évek tapasztalatából kiindulva a Polgármesteri Hivatal a közlekedési és a közösségi rendőrséggel közösen idén olyan intézkedéseket hoz, melyek enyhítik a zsúfoltságot és megkönnyítik az autók számára a közlekedést és a parkolást a közös temető környékén.
A munka a hosszú élet titka
2009.10.26
100 éves lett Módi Ferenc, Sepsiszentgyörgy legidősebb lakosa. Antal Árpád András polgármester a Polgármesteri Hivatal Esketőházában köszöntötte fel az ünnepeltet, aki családtagjai elmondása szerint előrehaladott kora ellenére jó egészségnek örvend.
Hamarosan befejeződik a központ felújítása
2009.10.22
A városban jelenleg közel 50 helyszínen folynak felújítási munkálatok – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. „Befejeződtek a közművesítési munkálatok a Dózsa György, a Budai Nagy Antal és az Erdő utcákban, a Csíki utcában elkészültek a csatornázási, víz- és gázvezetési munkálatokkal, hátra van még az elektromos áram vezetése és a közvilágítás felújítása, folyamatban van a Munkás és a Romulus Cioflec utcák felújítása.
Új játszóterek Sepsiszentgyörgyön
2009.10.22
Elkészült az Olt utcai játszótér – számolt be Antal Árpád András polgármester, hozzátéve, hogy a Jövő utcai játszótéren már csak a kavicsot kell elteríteni, vagyis a napokban már használni lehet a létesítményt. A városháza munkatársai, közösen az EMI tagjaival és vállalkozókkal, dolgoznak a Testvériség utcai játszótéren, amely mellett egy kis parkocskát is kialakítanak.
Székely kapuk Kilyénben és Szotyorban
2009.10.22
Kilyénben és Szotyorban új, lehetőleg székely kapuk állításához nyújtana támogatást a sepsiszentgyörgyi önkormányzat – jelentette be Antal Árpád András polgármester, aki elmondta, pályázatot hirdet a városháza, amelyre ez év december 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.
Kutyamenhely Szépmezőn
2009.10.16
Működőképes a Polgármesteri Hivatal és a Nez Perce Egyesület által létrehozott kutyamenhely Szépmezőn. A létesítményt pénteken délelőtt a sajtó jelenlétében avatta fel Antal Árpád András polgármester, aki azt is kijelentette ő maga is hamarosan örökbe fogad egy kutyát a menhelyről. A város vezetője megköszönte az egyesület munkáját, kiemelve azokat a támogatókat, akik pénzzel vagy egyéb hozzájárulással segítették a menhely létrehozását.