hu
 
Péntek, 2024. Május 17.
Ovisok látogatták meg a polgármestert
2010.05.10
Különleges vendégeket fogadott csütörtökön Antal Árpád András polgármester. A Hófehérke Óvodából két iskolai előkészítő csoport tagjai látogattak el a városházába, Siklódi Terézia óvónéni vezetésével.
Antal az Urban Locato-ról
2010.05.10
„Nem én hoztam létre az Urban Locato céget, hanem a kényszerítő körülmények” – reagált csütörtökön Antal Árpád András a cég kapcsán kialakult vitát illetően.
Zöldebb Sepsiszentgyörgyért
2010.05.10
Sikeresnek bizonyult a sepsiszentgyörgyi tömbház-negyedek zöldövezetének rendbetételét, gondozását célzó program. Antal Árpád András polgármester csütörtökön ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy a lakástulajdonosi- társulások fűmagot, virágpalántát és kerítést is igényelhetnek az önkormányzattól.
Székelyföldet csak az oktatáson keresztül lehet megváltoztatni
2010.05.08
Székelyföld sikere nagyban függ attól, hogy a Kovászna és Hargita megyék milyen mértékben tudnak együttműködni – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, Sepsiszentgyörgyön, a 4. Sikeres Székelyföld szakmai fórumon.
Regionális parlamentek segíthetnék a kis létszámú törvényhozást
2010.05.05
A jelenlegi két ház helyett csak egy maradna, és lecsökkentenék a képviselők számát. Az államelnök hatásköre erősödne a változásokkal. Az RMDSZ szerint egy valódi felső és alsóházas rendszerben hatékonyabb lehet a kisebbségi érdekvédelem, ezért megtartanák a kétházas rendszert, a szenátust viszont a régiók képviseletévé alakítaná át.
Idén felújítják az Olt-hidat
2010.04.30
Sepsiszentgyörgy polgármestere szerdán egyeztetett az Országutak és Autópálya Országos Társaság regionális vezetőivel, ígéretet kapva, hogy még az idén sor kerül az állomási híd megjavítására. Mint ismeretes, a DN12-es országút Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszát nem az önkormányzatnak kell karbantartania, hanem az országos társaság feladata.
Testvértelepülések képviselői a Szent György Napokon
2010.04.30
A Szent György Napok ideje alatt tíz testvértelepülési küldöttség látogatott el városunkba. A küldöttségeket Antal Árpád András polgármester is fogadta, aki beszámolt arról is, hogy feltérképezték az iskolák, civil szervezetek és a kulturális intézmények közötti együttműködéseket.
Elszállítják a tilosban parkoló autókat!
2010.04.30
Csütörtöktől megkezdték a tilosban parkoló autók elszállítását – tájékoztatott Antal Árpád András. A polgármester elmondta, első nap  többek között a Csíki, Grigore Bălan, az 1918. December 1.,  a Vadász és a Benedek Elek utcákból szállította el a tilosban parkoló járműveket egy brassói cég , amellyel a városháza egy évre szóló szerződést kötött.