hu
 
Kedd, 2024. Április 30.
Zöldenergia Sepsiszentgyörgyön
2010.05.10
Naperőmű létrehozását tervezi a megyeszékhely önkormányzata

Múlt pénteken, azaz április 30-án nyújtotta be Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a pályázatot, amely elektromos energiát előállító naperőmű létrehozásáról szól.
Egyenesben az Ifjúsági főváros-projekt
2010.05.10
Friss és hasznos tapasztalatokkal tért haza Veres Tímea és Pál Katalin az olaszországi Torinóból, amely település jelenleg az Európa Ifjúsági Fővárosa címmel büszkélkedhet.
Szavazógép a város honlapján
2010.05.10
Sepsiszentgyörgy lakosai szavazhatnak a polgármesteri hivatal honlapján arról, hogy egyetértenek vagy ellenzik azt a kezdeményezést, miszerint június 1-jétől szeptember 15-ig a központ utcáiban hétvégeken lezárják az autós forgalmat.
Ovisok látogatták meg a polgármestert
2010.05.10
Különleges vendégeket fogadott csütörtökön Antal Árpád András polgármester. A Hófehérke Óvodából két iskolai előkészítő csoport tagjai látogattak el a városházába, Siklódi Terézia óvónéni vezetésével.
Antal az Urban Locato-ról
2010.05.10
„Nem én hoztam létre az Urban Locato céget, hanem a kényszerítő körülmények” – reagált csütörtökön Antal Árpád András a cég kapcsán kialakult vitát illetően.
Zöldebb Sepsiszentgyörgyért
2010.05.10
Sikeresnek bizonyult a sepsiszentgyörgyi tömbház-negyedek zöldövezetének rendbetételét, gondozását célzó program. Antal Árpád András polgármester csütörtökön ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy a lakástulajdonosi- társulások fűmagot, virágpalántát és kerítést is igényelhetnek az önkormányzattól.
Székelyföldet csak az oktatáson keresztül lehet megváltoztatni
2010.05.08
Székelyföld sikere nagyban függ attól, hogy a Kovászna és Hargita megyék milyen mértékben tudnak együttműködni – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, Sepsiszentgyörgyön, a 4. Sikeres Székelyföld szakmai fórumon.
Regionális parlamentek segíthetnék a kis létszámú törvényhozást
2010.05.05
A jelenlegi két ház helyett csak egy maradna, és lecsökkentenék a képviselők számát. Az államelnök hatásköre erősödne a változásokkal. Az RMDSZ szerint egy valódi felső és alsóházas rendszerben hatékonyabb lehet a kisebbségi érdekvédelem, ezért megtartanák a kétházas rendszert, a szenátust viszont a régiók képviseletévé alakítaná át.