hu
 
Péntek, 2024. Május 17.
Idén elkészülhet a kórház
2010.04.29
„Cseke Attila egészségügyi miniszter nemrégiben ígéretet tett arra, hogy lesz fedezet a lassan 15 éve, mondhatni rágógumi módjára húzódó felújítási munkálatok befejezésére” – tájékoztatott Tamás Sándor tanácselnök.
Újabb magyar vezetőket neveztek ki
2010.04.29
Kovács Ödön megyei tanácsost nevezték a ki a Vízgazdálkodási Igazgatóság igazgatójának – számolt be Tamás Sándor. A tanácselnök szerint az is komoly eredmény, hogy a főmérnöki tisztséget szintén magyar ember, név szerint Deák Anna hidrotechnikus tölti be.
Több mint 90 lakás vár gazdára
2010.04.16
Idén is folytatja az Országos Lakásügynökség (ANL) programja keretében épülő lakások kiosztását a megyeközpont önkormányzata. A végleges terv értelmében, ez évben összesen kilencvenhat ilyen jellegű sepsiszengyörgyi tömbházlakás találhat gazdára a következő hónapokban.
Kőrösi Csoma Sándor: a kultúrák egymásmellettiségének 200 éves példája
2010.04.16
Dardzsiling – Göttinga – Csomakőrös – ezekre a Kőrösi Csoma Sándor munkásságában meghatározó szerepet játszó helyekre utal annak a rendezvénysorozatnak a címe, amelyet az UNESCO által meghirdetett Kultúrák Közeledése Nemzetközi Évének jegyében szervezett meg a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium, Kovászna Megye Tanácsa, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és az Árkosi Kulturális Központ.
Ingyenes az utcanév-változtatás miatti személyi-csere
2010.04.09

Nem kerül pénzébe sem a sepsiszentgyörgyi lakosságnak, sem az önkormányzatnak a személyi igazolvány cseréje, amelyre az utcanév-változtatások nyomán kerül sor. Antal Árpád András polgármester kifejtette: kilencezer embert érint városszerte a változás, ám mindazok, akik azokban az utcákban laknak, amelyek új nevet kaptak, ingyen cserélhetik ki majd személyi igazolványukat.

Gondozni kell a zöldövezeteket
2010.04.09
Tisztább és környezetbarát Sepsiszentgyörgyöt!

A több mint százhatvan sepsiszentgyörgyi lakástulajdonosi- társulásnak a fele választotta a Tega Rt. szolgáltatásait a tömbháznegyedek zöldövezeteinek gondozására.
Squash- és teniszpályák épülnek Sepsiszentgyörgyön
2010.04.09
Hivatalos sportággá válhat a fallabda Romániában

Sepsiszentgyörgy önkormányzata közösen egy magyarországi vállalkozóval egy sportkomplexum építését tervezi, amely négy fedett teniszpályából és három squashpályából állna – jelentette be Antal Árpád András polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.
Etnikum-közi kapcsolatok és multikulturalizmus Székelyföldön
2010.04.07
A Babeş-Bolyai Tudományegyetem és a Közösségért Egyesület szervezésében kerül sor az Etnikum-közi kapcsolatok és multikulturalizmus Székelyföldön című előadással egybekötött tanácskozásra.