hu
 
Szombat, 2024. Április 27.
Nemzetközi Néptáncfesztivál és Őszi Vásár 2012 - PROGRAM
2012.09.21

Szeptember 21–23. között Sepsiszentgyörgy városközpontja otthont ad az első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Néptáncfesztiválnak és Őszi Vásárnak. A háromnapos rendezvény alatt több külföldi meghívott ifjúsági néptáncegyüttesek lépnek színpadra, az estéket pedig népzenei és folkkoncertek zárják.

Kapcsolódó cikkek:

Készülnek a székely lovasok a Nemzeti Vágtára
2012.09.11

Ötödik alkalommal lesz Nemzeti Vágta Budapesten, a Hősök terén, második alkalommal pedig székely lovasok is megméretkeznek a rangos lovaseseményen. Szeptember 4-én, kedden az indulók sorrendjét is kisorsolták már, lovasaink pedig még jobban ráerősítettek a edzésre, hiszen feltett szándékuk jó helyezést elérni a Nemzeti Vágtán.

72 település indul a Nemzeti Vágtán
2012.09.05

Négyen képviselik Székelyföldet

Egy héttel az esemény előtt, szeptember 4-én tartották meg a 2012-es Nemzeti Vágta sorsolását. Összesen 72 település várta izgatottan, hogy kivel sorsolják össze lovasát az előfutamokra.

Őstermelők vására
2012.09.05

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a szeptember 22-23. között megrendezésre kerülő Őszi Vásárra környékbeli kis- és őstermelők jelentkezését várja, kik hagyományos módon állítják elő vidékünkre jellemző termékeiket.

Népi kézműves vásár
2012.09.05

A szeptember 22-23. között megrendezendő Őszi Vásárra olyan hagyományőrző kézművesek jelentkezését várjuk, kik portékáik áruba bocsátása mellett vállalni tudják mesterségük interaktív bemutatását napi 4 órában és mesterségbemutatók tartását.

Bemutatkozott a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat
2012.09.04

„Az a célunk, hogy minden meccset megnyerjünk” – tette magasra a lécet a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat edzője, Déri Csaba a szeptember 3-án, hétfőn tartott csapatbemutató sajtótájékoztató keretében.

Újra Rögtönző varroda a Fővárosban
2012.08.29

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat keretében működő Ifjúsági Klub tevékenysége részeként, a Gyurgyalagok csoport kezdeményezésében, újból lehetőség nyílik – az újrahasznosítás jegyében – megunt, kinőtt, használt ruháinkból a Rögtönző varrodában környezetbarát, egyedi vászonszatyrot készíttetni, vagy dekoráltatni a már meglévőket.

Szolnokra utazik a nemzet kenyere
2012.08.18

Székelyföldön a nagy kenyeret gyakran emlegetik malomkő méretű kenyérként. A Sepsiszentgyörgyön sült Nemzet Kenyere mellett azonban, a malomkő is eltörpül: a megközelítőleg 130 kilós kenyér a Diószegi Pékség kemencéjében készült el.