hu
 
Kedd, 2024. Július 30.
Székelyföldi Eger Napok
2012.10.09

„Egyszerre gyúlnak ki az egri csillagok”

Október 8-13. között közelebb kerül egymáshoz a borairól, történelméről híres Eger vidéke és Székelyföld. Ezen a héten Kovászna, Maros és Hargita megyében is számos kulturális és kulináris élmény csalogat a Székelyföldi Eger Napokra.

Szolgálati lakások fiataloknak
2012.10.05

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Gyere haza! program keretében 28 szolgálati lakást adott át városi kulturális és tanügyi intézményeknek, amelyek majd bérbe adják ezeket pályakezdő fiataloknak.

Új parkolók
2012.10.05

Lakónegyedekben összesen nyolc parkolót alakított ki az elmúlt hetekben a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, ugyanakkor a meglévőket kibővítették, amelyek új felfestést is kaptak.

Az aradi vértanúkra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön
2012.10.04

Szombaton, október 6-án, 16 órától megemlékezésre kerül sor a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren az aradi vértanúk emlékére felállított kopjafáknál, ahol minden kedves érdeklődő egy szál virággal tiszteleghet a tizenhárom vértanú emléke előtt.

Fotókiállítás a Lábas Házban
2012.10.02

Emberek feketén, fehéren címmel nyílik meg Danis János fotóművész egyéni kiállítása a Lábas Házban, október 4-én, csütörtökön 19 órakor.

A szépkorúakat ünnepelték Sepsiszentgyörgyön
2012.10.02

Az Aktív idősödés és a generációk közti szolidaritás európai évének jegyében október 1-jén, az Idősek Világnapja alkalmából Kovászna Megye Tanácsa, az annak keretében működő Sepiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ és partnerei a városközpontban tartalmas programot szerveztek a szépkorúak tiszteletére.

Díjazták a családtörténeti esszépályázat résztvevőit
2012.10.01

A miklósvári Kálnoky-kastély adott otthont szeptember utolsó szombatján a Kézfogás nevet viselő, Gróf Kálnoky Borisz által indított esszépályázat díjátadó ünnepségének. A közel egy éves pályázat záró momentumán mind a hét diák dicsérő szavak és hasznos tanácsok kíséretében vehette át jutalmát.

Székelyföldi Fenntartható Építészeti Konferencia
2012.09.28

Tisztelettel meghívjuk Önöket a SZÉKELYFÖLDI FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZETI KONFERENCIA első kiadására 2012. október 15-én  9.30 órától Kovászna  Megye Tanácsának nagytermébe. A rendezvény szervezésében partnereink Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa.