hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.
Díjazták a családtörténeti esszépályázat résztvevőit
2012.10.01

A miklósvári Kálnoky-kastély adott otthont szeptember utolsó szombatján a Kézfogás nevet viselő, Gróf Kálnoky Borisz által indított esszépályázat díjátadó ünnepségének. A közel egy éves pályázat záró momentumán mind a hét diák dicsérő szavak és hasznos tanácsok kíséretében vehette át jutalmát.

Székelyföldi Fenntartható Építészeti Konferencia
2012.09.28

Tisztelettel meghívjuk Önöket a SZÉKELYFÖLDI FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZETI KONFERENCIA első kiadására 2012. október 15-én  9.30 órától Kovászna  Megye Tanácsának nagytermébe. A rendezvény szervezésében partnereink Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa.

Bortnyik György fotónegatívjai a Székely Nemzeti Múzeumban
2012.09.25

A Németországban élő Bortnyik György művészfotós többezer negatívjával gazdagodott a Székely Nemzeti Múzeum fototékája. Az értékes gyűjtemény 1969 és 2000 közt készült dokumentumképekből és művészfotókból áll.

Őszi Vásár - koncertek
2012.09.21

Szeptember 22-én, szombaton 17.30-tól színpadra lép a bukaresti Trei Parale együttes, majd 19 órától Szalóki Ági ad elő dalokat Gingalló című lemezéről. Mátyás király zsoldos seregének fegyverbemutatója 20.15-től kezdődik, lesz reneszánsz divatbemutató, polgári vívóiskola és tüzérségi bemutató is, mindez a hajdúszoboszlói Crux Alba középkori hagyományőrzők segítségével. A napot a Jedam együttes produkciója zárja.

Nemzetközi Néptánctalálkozó - néptáncegyüttesek
2012.09.21

A találkozó célja, hogy lehetőséget biztosítson fiatal népzene és néptánc kedvelőknek, amatőr csoportoknak kapcsolatok kialakítására más-más régióbeli és nemzetiségű együttesekkel. A fesztivál során a résztvevő fiatalok számára arra is alkalom kínálkozik, hogy megismerkedjenek az őket vendégül látó tájegység ünnepeivel, történelmével, kulturális értékeivel, hogy civil és baráti kapcsolatok épüljenek ki különféle települések és régiók között.

Nemzetközi Néptáncfesztivál és Őszi Vásár 2012 - PROGRAM
2012.09.21

Szeptember 21–23. között Sepsiszentgyörgy városközpontja otthont ad az első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Néptáncfesztiválnak és Őszi Vásárnak. A háromnapos rendezvény alatt több külföldi meghívott ifjúsági néptáncegyüttesek lépnek színpadra, az estéket pedig népzenei és folkkoncertek zárják.

Kapcsolódó cikkek:

Készülnek a székely lovasok a Nemzeti Vágtára
2012.09.11

Ötödik alkalommal lesz Nemzeti Vágta Budapesten, a Hősök terén, második alkalommal pedig székely lovasok is megméretkeznek a rangos lovaseseményen. Szeptember 4-én, kedden az indulók sorrendjét is kisorsolták már, lovasaink pedig még jobban ráerősítettek a edzésre, hiszen feltett szándékuk jó helyezést elérni a Nemzeti Vágtán.

72 település indul a Nemzeti Vágtán
2012.09.05

Négyen képviselik Székelyföldet

Egy héttel az esemény előtt, szeptember 4-én tartották meg a 2012-es Nemzeti Vágta sorsolását. Összesen 72 település várta izgatottan, hogy kivel sorsolják össze lovasát az előfutamokra.