hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

A Vox Humana hangversenye Sepsiszentgyörgy új Főterén

2016.03.31

Emberi hang egy méltó környezetben

Újabb kulturális állomás, újabb klasszikus zenei megálló Sepsiszentgyörgy patinás Főterén – a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít rendezvénysorozatnak köszönhetően időszakosan szimfonikus térré válik az új Főtér, ezúttal, az 5. kiadáson a város rangos kórusa, a Vox Humana tart koncertet. A klasszikus zenét a főtérre sorozat nyitóhangja április 1-én este 18 órától csendül fel. A koncertet az európai fesztiválokon is többszörösen díjazott, nagy múltú kórus az alapító karnagya, Szilágyi Zsolt 70. születésnapjára ajánlja.

A megyeszékhelyi énekkar a főtéri hangversenyre a repertoárt Orbán György, Farkas Ferenc, Huzella Elek, Kodály Zoltán, Javier Busto, Vangelis, Herivelto Martins, Vavrinecz Béla, Erkel Ferenc, Harvey Schmidt műveiből állította össze. A karmestere Szilágyi Zsolt Herbert elmondása szerint a koncert alatt fényképválogatást láthatunk a kórus életéből. Az estet különlegesen ünnepivé teszi, hogy a befejező énekszámot követően egy videófelvétellel zárják a műsort, amelyen Erkel Ferenc: Bánk Bán operájának Hazám, hazám című áriáját id. Szilágyi Zsolt előadásában láthatjuk.

A Vox Humana péntek esti koncertjének meghívott muzsikusai: Kerezsi Csongor, Kertész János, Sztakics István, Lőrinczi Zsolt, Salamon Olivér és Melkuhn Róbert.

Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít sorozat az elmúlt év során indult útjára, civil és városi kezdeményezésre. Ahogy a munkálatok haladtak, és egyre nagyobb része lett bejárható az új Főtérnek, úgy növekedett a klasszikus zenei koncertek nagysága is. Vonósnégyesek, kamarazenekarok, kamarakórusok és helyi együttesek léptek fel a színpadon.

Facebook esemény: www.facebook.com/events/1549442095355743/

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Voces-Proart Kulturális Egyesület.


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.