hu
 
Csütörtök, 2024. Május 02.
Szolnokra utazik a nemzet kenyere
2012.08.18

Székelyföldön a nagy kenyeret gyakran emlegetik malomkő méretű kenyérként. A Sepsiszentgyörgyön sült Nemzet Kenyere mellett azonban, a malomkő is eltörpül: a megközelítőleg 130 kilós kenyér a Diószegi Pékség kemencéjében készült el.

Útlezárások
2012.08.07

Felhívjuk figyelmüket, hogy sportesemények miatt augusztus 10-11. között Sepsiszentgyörgy több pontján korlátozzák a gépkocsiforgalmat. Kérjük, ne hagyják parkoló gépkocsijukat az érintett utcákban az események idején.

Harmincnégy jelentkező a Székely Vágtán
2012.07.06

Lezárult a jelentkezés a Nemzeti Vágta egyetlen határon túli előfutamára, a Székely Vágtára. A lovasversenyre harmincnégy település jelentkezett be, ez több mint tavaly volt. A kétnapos esemény részletei lassan helyére kerülnek, jövő hét végén kezdődhet a Székely Vágta.

Felhívás - hagyományos kirakodóvásár
2012.06.22

Az Óriáspince-tetőn, a Székely Vágta rendezvénysorozat keretében július 14-én (szombaton) és 15-én (vasárnap) hagyományos kirakodóvásárra kerül sor. Várjuk jelentkezését minden hagyományos népi mesterséget folytató kézműveseknek, akik részt szeretnének venni a vásárban.

Élőben lehet nézni a Székely Vágtát
2012.06.20

Lassan elkészül a végleges program, a pálya újra elnyeri legjobb formáját, a sátrak helyszíne megvan már, sőt, jó időt is rendeltek idénre a Székely Vágta szervezői. A kétnapos lovaseseményen számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket, és csakúgy mint tavaly, idén is a Duna Televízió élőben közvetít július 15-én, a futamok napján a Maksa községhez tartozó Óriáspince-tetőről.

Székely Vágta programtervezete
2012.06.19

A Székely Vágta szervezői közzétették a kétnapos rendezvény programtervezetét. Július 14–15. között az Óriáspince-tetőn a ló és lovas sportok kedvelői színes programkínálatból választhatnak.

Múzeumkerti koncertek, szabadtéri mozi
2012.06.19

Minőségi, igényes zene műfaji sokszínűséggel – így jellemzi Lázár–Prezsmer Endre művelődésszervező Sepsi­szent­györgyön a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a nyár folyamán hetente tartandó koncerteket, a sikeresként emlegetett tavalyi rendezvénysorozat folytatását.

Egész nyáron dolgoznak
2012.06.15

Jelenleg is közel harminc helyen dolgoznak Sepsiszentgyörgy területén: több utca aszfaltozása, járdák felújítása van folyamatban. A munkálatok menetét Biró Lászlóval a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjével foglaltuk össze.