hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
Az aradi vértanúkra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön
2015.10.02

A Székely Mikó Kollégium diákjainak A 13-ak emlékezete című műsorával és a Református Kollégium Refsonor kórusának közreműködésével emlékeznek idén Sepsiszentgyörgyön az aradi vértanúkra, kedden, október 6-án, 16 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi vértanúk emlékére felállított kopjafáknál.

Őszi Vásár Sepsiszentgyörgyön - Felhívás őstermelők, kézművesek és iparművészek számára
2015.09.24

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a 2015. október 10-11. között megrendezésre kerülő Őszi Vásárra környékbeli őstermelők, népi hagyományokat őrző kézművesek, népi mesterek és iparművészek jelentkezését várja.  A jelentkezésnél előnyt jelent, ha a kézművesek portékáik áruba bocsátása mellett vállalják a mesterség bemutatását és mesterségoktató foglalkozások tartását. A vásár célja a hagyományos vásári hangulat felidézése, megteremtése.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS - Berde Mózsa  forradalmi kormánybiztos egész alakos szobrának megalkotása érdekében
2015.09.01

A Háromszéki Sajtóért Alapítvány kezdeményezésére alakult Berde Mózsa Szoborbizottság pályázatot ír ki a forradalmi kormánybiztos egész alakos szobrának megalkotása érdekében. A pályázat meghívásos és nyílt, a meghívott művészek: Petrovits István, Éltes Barna - Sepsiszentgyörgy, Vetró András – Kézdivásárhely, Hunyadi László - Marosvásárhely, Bocskai Vince – Szováta, Kolozsi Tibor - Kolozsvár. A nyílt pályázatra bárki jelentkezhet, aki megfelel a kiírás feltételeinek.

Az Aranylabdás Albert Flóriánra emlékeznek
2015.08.24

A nemzet sportolója előtt tiszteleg Sepsiszentgyörgy azzal a kiállítással, mely érezhető közelségbe hozza Albert Flórián, az egyetlen magyar Aranylabdás életművét.

Váncsa Jenő elsőként képviseli országunkat az Aacheni Négyesfogathajtó Európa-bajnokságon
2015.08.17

Egyedüliként képviseli Romániát Váncsa Jenő négyesfogata a 2015. augusztus 19. és 22. között a négyesfogathajtók Európa-bajnokságán a németországi Aachenben. A fogatot Bodor Zoltán vezeti majd.

Elhunyt Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy egykori polgármestere
2015.08.12

Szomorú szívvel értesültünk, hogy 2015. augusztus 11-én, hosszan tartó betegség után elhunyt Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy egykori , az 1989-es rendszerváltás utáni időszak első, szabadon választott polgármestere, aki 1992 és 2008 között töltötte be a városvezetői tisztséget. Halála nemcsak gyászoló családjának nagy veszteség, hanem egész közösségünknek.

Lezárják a Kórház utcában a forgalmat
2015.08.05

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy augusztus 6-tól, csütörtök reggeltől a hónap végéig lezárják a Kórház utca a jelzőlámpák és a Vasile Goldiş utca közötti szakaszát is az ott zajló felújítási munkálatok miatt.

Épül a Sepsi Aréna
2015.08.03

Felépült a Sepsi Aréna több mint egyharmada - tájékoztatott Antal Árpád András polgármester helyszíni sajtótájékoztatóján. A polgármester kifejtette, hogy a finanszírozó, a tervezők, az építők meglátása alapján is Románia legszebb sportarénája épül Sepsiszentgyörgy mellett.