hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

Megérte kivárni a karácsonyi világítást

2017.12.19

Némi várakozás után ugyan, de felkerültek Sepsiszentgyörgyön is az ünnepi fények. Az idei karácsonyi világítás továbbörökíti az évek óta megszokott látványvilágot, és még néhány új városrész is ünnepi köntöst kapott. Ennek jegyében idén is meleg, fehér színek jellemzik a város ünnepi világítását, a dekorációs elemek visszafogottak, elegánsak, színükben és formájukban hangolnak az áldott és meghitt karácsonyi várakozásra. Ezt a hangulatot leglátványosabban az adventi koszorú tükrözi.

Az idei világítás talán legszerethetőbb eleme lett az adventi koszorú, amely minden évben épp csak egy picit újul, változik, és teljes mértékben helyi tervezés, helyi kivitelezés eredménye. Az idei koszorú különlegessége, hogy egy apró, világító város jelenik meg rajta, fehér házikókból és épületekből, amely – a visszajelzések alapján – elnyerte a városlakók tetszését.



Az egyszerű, meghittséget sugárzó megoldások azonban nem csak az adventi koszorúban, hanem az egész karácsonyi világításban is visszaköszönnek, hiszen a fő sugárutakon a fenyőgirland és csillag kombinációja kifejezetten ezekre a városrészekre és az ott található villanyoszlopokra lett kitalálva.

Az ünnepi fények eleganciája, visszafogottsága nem csak a színválasztásból fakad, hanem abból a döntésből is, hogy nem az elemek változatossága, hanem az azok közötti párosítás adja a sepsiszentgyörgyi karácsonyi világítás egyediségét. A felhasznált elemek jellemzően a csillagok, fényfűzérek, fenyőgirlandok, fénygömbök, fényhálók, ugyanakkor ezekből mintegy 1000 darab került felhasználásra, többek között 370 villanyoszlopon is.



A sepsiszentgyörgyi karácsonyi világításnak van néhány helyi specifikus eleme, amelyek után ma már fényképről is felismerhető, hogy Sepsiszentgyörgyön járunk. Ide tartoznak az Erzsébet parkban, a tó fölött található 3D gömbök, amelyek teljes mértékben helyi termelők munkájából készültek néhány évvel ezelőtt, és a Városi Kertészet munkatársai fűzték körbe a fényfűzérekkel. A belvárosban található kovácsoltvas olszlopok önmagukban is szép látványt nyújtanak, viszont a köréjük futtatott fűzérek még inkább kiemelik kecsességüket. A Főtéren található gömbfák bevonása fényhálóval lassan szintén névjegyévé válik a városnak, ahogyan a parkban található élő fa karácsonyfává alakítása is. 

A hagyományos és korszerű megoldások ötvözése minden téren védjegye a városnak. A karácsonyi világításnak is sikerül visszaadnia a város ezen vonását, hiszen a fennebb említett megoldások és elemek továbböröklődnek egyik évből a másikba, ugyanakkor jövőre már tervezi az önkormányzat egy ötletpályázat kiírását innovatív megoldásokra a város bizonyos részein.

       
Fotók: Vargyasi Levente

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.