hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
Felhívás gyermeknapi vásárra–2015
2015.05.14

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának és partnereinek szervezésében gyermeknapi rendezvényre kerül sor 2015. június 1-én, hétfőn. A rendezvényen számos program mellett lehetőség nyílik a vásárosok számára is, hogy portékájukkal örvendeztessék meg a gyerekeket a Gróf Mikó Imre utcában.

Kezdődik az első szakasza a főtér kialakításának - Lezárások május 15-től
2015.05.13

Pénteken, május 15-én kezdődnek a Szabadság tér átépítési munkálatai, amelyek következtében kialakul Sepsiszentgyörgy főtere. A beruházás több lépésben zajlik, az első a képtár és a megyei önkormányzat előtti részt érinti, illetve az Erszébet park egy részét.

Tisztítják a Csaba-forrás vizét
2015.05.12

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy az április végi időszakos vegyelemzés alkalmával a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a Sugás úton található Csaba-forrás vizében enyhe szennyeződést észlelt.

Még idén elkészül Sepsiszentgyörgy új főtere
2015.05.07

Jövő hét második felében kezdődnek a Szabadság tér átépítési munkálatai, amelyek következtében kialakul Sepsiszentgyörgy főtere. A Kovászna Megyei Kormányhivatal és a Bazársor közötti részen július végéig jön létre a város új köztere, a főtér, amelyet részben zöldövezet borít majd, másrészt pedig szabadtéri rendezvények megszervezésére alkalmas összefüggő tér alakul itt ki.

 

 

Útlezárások a Szent György Napok alatt
2015.04.30

Két részletben zárják le Sepsiszentgyörgy utcáit a 2015-ös Szent György Napok utcai eseményei miatt.

Szakmai tapasztalatcsere a városfejlesztés terén
2015.04.30

Az idei Szent György Napok rendezvénysorozat keretén belül nyolc magyarországi, szlovákiai és szlovéniai város önkormányzatainak küldöttségeit fogadjuk Kovászna Megye Tanácsával partnerségben. Testvértelepüléseink küldöttei részt vesznek május elsején, 9 órai kezdettel között a Bod Péter Megyei Könyvtárban rendezendő Jó városfejlesztési példák c. nyilvános konferencián, melyen már megvalósított, pozitív városfejlesztési példákon keresztül járjuk körbe az értekezlet három fő kérdéskörét: a városi közterek közösségformáló funkciója, a város és identitás, valamint az élhető város a kultúrán keresztül témákat.

Folytatódnak a tavaly elkezdett munkálatok Sepsiszentgyörgyön
2015.04.24

A tavasz és a jó idő beköszöntével megkezdődtek a városba a munkálatok – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. Számos utca felújításával egyidőben zajlik több épület átépítése, illetve készül a szépmezői ipari park és a Sepsi Aréna is.

Kereskedők jelentkezését várják a Szent György-napi vásárra
2015.04.07

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala zárt borítékos versenytárgyalást szervez a Szent György-napi vásár (2015. május 1-3.) helyeire. Az ajánlatokat 2015. április 13-án 9 óráig (vidámparkokra 11 óráig) lehet letenni a polgármesteri hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában vagy a Tega Rt. székhelyén (Ág utca 1. szám).