hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.

A héten nem működnek a parkolóautomaták

2018.01.03

Felhívjuk a városlakók figyelmét, hogy ezen a héten nem működnek a parkolóautomaták, ugyanis most zajlik az új díjszabásra való átállás Sepsiszentgyörgyön.

Január 8-tól kezdődően már az új áraknak megfelelő összegért lehet jegyet vagy bérletet váltani: 3 lej/óra és 15 lej/24 óra az automatánál váltott jegy. Amennyiben SMS-ben vásárolja jegyét, akkor 0,65 euro+ÁFA/óra és 3 euró+ÁFA/24 óra a jegy ára. 


Idén valamivel több, mint 50%-al emelkednek a bérleti díjak és 50%-al az óradíjak. Ezzel egyidőben azonban 3 támogatási alapot hoz létre az önkormányzat az így befolyt összegből, amelyeken keresztül különböző közösségi problémák megoldását támogatják. Az összeg feléből (50%) jön létre az első alap, amely az oktatási intézmények digitalizációját segíti, interaktív táblák és egyéb digitális technológia témakörébe tartozó eszközök beszerzését tervezik. Az összeg egy negyedéből (25%) létrehozott alap a kerékpárral közlekedők támogatását célozza, vagyis vásárlási utalványokat fognak kibocsájtani biciklit vásárolni szándékozók számára, illetve az ingyenes városi biciklibérlési rendszer feltételeit szeretnék megteremteni. A fennmaradó összegből (25%) létesülő alap a fogyatékkal élő sepsiszentgyörgyiek helyzetén fog könnyíteni, itt olyan intézkedéseket terveznek, mint kerekesszék vásárlásának a támogatása, vagy a villanyrendőrök átalakítása, hogy akadálymentesítsék az úttesten való átkelést a vakok és gyengénlátók számára is.

Fotó: Vargyasi Levente

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.