hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Épül az új futballstadion

2018.06.15

Jövő nyárra tervezik a Sepsi Aréna szomszédságában épülő 7300 férőhelyes futballstadion átadását, amely a Sepsi OSK-nak adna otthont. A fedett nézőteres stadion mellé három edzőpálya is épül.

Fotó: Vargyasi Levente

A Sepsi Aréna melletti terülen építik azt a közel negyven millió lejes beruházást, mely keretében korszerű futballstadion és edzőpályák épülnek. A kivitelezők jövő héten kezdenek neki a földmunkáknak, melyek a tereprendezést és a terület előkészítést jelentik. Három edzőpálya épül, egy természetes gyepes valamint két műfüves, utóbbi kettőt már idén nyáron át szeretnék adni. A központi pálya építésének ezen a nyáron fognak neki, ennek munkálatai ősszel válnak látványossá.

Fotó: Vargyasi Levente

Egy 21. századi előírásoknak megfelelő 7300 férőhelyes stadiont terveznek, fedett nézőtérrel, gyepfűtéssel, esti világítással, öltözőkkel, vendéglátó helyiségekkel és parkolóval.

A Sepsi OSK 300 gyermekkel foglalkozik, az első ligás csapat sikereinek köszönhetően egyre több a focizni vágyó fiatal. Az utánpótlás-nevelés során infrastrukturális problémákba ütköztek, erre is nyújthat megoldást az épülő sportbázis. 

Szakemberek becslése szerint egy év alatt épül fel a stadion, így az ideális forgatókönyv szerint a 2019-2020-as bajnoki idényt már ott játszodhatják a piros-fehérek.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.