hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Idén is népszerű Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának zöldövezet- szépítési programja

2018.06.06

A lakónegyedi tulajdonosi társulások április 30-ig nyújthatták be igénylésüket a zöldövezetek szépítésére vonatkozóan. Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának több éves programja idén is népeszűnek bizonyult.

Április 30-ig nyújthatták be a lakónegyedi társulások a zöldövezetek szépítésére vonatkozó igénylésüket. Ehhez mindössze egy kézzel írott kérést kellett leadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában.

Lépcsőházanként összesen 1500 lej értékben kérhettek padokat, kerítést, díszfacsemetéket, cserjéket, élősövényt, különféle virágokat, fűmagot illetve termőföldet. A kérelmezők önrészét az összeírt listák értékének 20 százaléka képezte. A szállítás, a növények elültetése, a kerítés és a padok felszerelése a lakótársulások feladata.

Fotó:Vargyasi Levente

A programra összesen 65 kérelmet nyújtottak be, köztük lakótársulások, intézmények és iskolák is szerepeltek. Az igényelt javakat a Városi Kertészetnél vehették át az önrész kifizetéséről szóló bizonylat felmutatásával az igénylők. Az előző évekhez képest megnőtt a padok iránti kereslet, a kért padokból 18-at,  a kerítésből pedig 366 métert szállítottak el idáig. Több, mint 1600 bokrot, 1600 virágot, 130 évelőt, 130 muskátlit, közel 150 tuját és 30 buxust igényeltek a lakók.

A kérelmeket január elejétől április végéig lehetett leadni, legtöbb igénylés a határidő közvetlen lejárta előtt érkezett be, így emiatt a már virágba borult élősövényt sok esetben nem tudták elültetni, a hiánypótlásokra ősszel kerül sor.

A Városgazdálkodási Igazgatóság arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy a következő évi program keretében a kérések leadását ne hagyják utolsó percre mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg.


Fotó:Vargyasi Levente

Korábbi közlemény a témában:

http://bit.ly/2sKqABx

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.