hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Holnap gördül az opera - Forgalomkorlátozás

2018.08.30

Donizetti Szerelmi bájital című vígoperájának premierjével látogat 2018. augusztus 31-én Sepsiszentgyörgyre a Magyar Állami Opera nagy múltú Gördülő Opera-sorozata. A produkció különlegessége, hogy színpadként egy kamion külön erre a célra kialakított pótkocsija szolgál.

A sepsiszentgyörgyi előadásra a Szabadság téren kerül sor 20 órai kezdettel és ingyenesen tekinthető meg. Időtartama két és fél óra szünettel.  A szabadtéren bemutatott produkcióra 500 ülőhely áll a közönség rendelkezésére, ezek már 19:30-tól elfoglalhatók.

A kettős szereposztással látható magyar nyelvű produkcióban Adinát Szemere Zita és Nánási Helga, Nemorinót Biri Gergely és Ujvári Gergely, a kuruzsló Dulcamara doktort Szvétek László és Cseh Antal, míg Belcore őrmestert Geiger Lajos és Cseh Antal formálja meg. Az előadásban több mint 20 fős kórussal közreműködik az Opera Énekkara (mb. karigazgató: Csiki Gábor), az ugyancsak 20 fős Opera Zenekart Cser Ádám dirigálja.

Forgalomkorlátozás:
Az előadás előkészületei miatt forgalomkorlátozásra kerül sor az 1918. december 1. utcában, a Szabadság tér közelében, a Szent György szobor és Rendőrség Közlekedési Osztályának székhelye közötti szakaszon. Az utat a tér felöli sávon zárják le augusztus 31-én, pénteken 11:30-tól szombat (szeptember 1.) éjjel 2:00 óráig.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.