hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Téli sportok Sepsiszentgyörgyön

2020.01.14

Sepsiszentgyörgyön télen sem lehet unatkozni, a város területén két jégpálya és Sugásfürdőn két sípálya biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A Sepsi ReKreatív által működtetett létesítmények elérhető áron kínálnak minőségi szórakozást minden korosztálynak.

A főtéri jégpálya
A legkisebbek örömére Sepsiszentgyörgy Főterén tavaly decemberben nyílt meg a korcsolyapálya, amely garantálja a jókedvet városunk központjában. A jégpálya nagy népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja az eladott jegyek száma is, a december 13-a és január 5-e közötti időszakban 1300 standard, 3100 kedvezményes (gyermekek és nyugdíjasok), 100 nagycsaládos és 80 csoportos jegyet váltottak.

Fotó: Vargyasi Levente

A Sepsi Aréna szomszédságában található sátorfedeles műjégpálya
A sátorfedeles műjégpálya nemcsak Sepsiszentgyörgy Önkormányzata Bevezetés a sportba programjának egyik helyszíne, ahol az óvodásoktól egészen a kisiskolásokig nincs olyan gyermek, aki ne húzna korcsolyát a lábára, hanem a Királypingvinek jégkorong csapat edzéseinek, mérkőzéseinek a helyszíneiként is szolgál. A pálya a lakosok körében is nagyon népszerű, a magas számú igénybevételnek köszönhetően a jég felülete elvékonyodott, ezért ezt teljesen újrafagyasztották a hét elején, melyhez 15 köbméter vizet használtak fel. A jégpályán szeptember 21-e és január 5-e közötti időszakban 2000 standard, 3500 kedvezményes, 110 nagycsaládos jegyet értékesítettek.

Téli kikapcsolódás Sugásfürdőn
Sugásfürdő a hó beköszöntével a téli sportok szerelmeseinek kedvenc helyszínévé válik, két közepes nehézségű sípálya és egy szánkópálya várja a kikapcsolódni vágyókat. A webkamerákkal és éjszakai világítással ellátott sípályák tányéros felvonóval rendekeznek, a pályák minőségét pedig hóágyúk és a hótaposógép biztosítják. A hétvégén elindították a nagy sípálya alsó szakaszát is, hogy csökkentsék a kis sípálya zsúfoltságát, erre a szakaszra a kis pálya felvonójának díjszabásai érvényesek. Amint az időjárási viszonyok engedik, a nagy sípálya felső szakaszát is megnyitják.

Aki Sugásfürdőn jár mindenképp próbálja ki a Sugás SPA, a fitneszterem és a kezelőközpont által nyújtott szolgáltatásokat is.

 

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.