hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Felhívás a közbiztonság érdekében

2020.04.03

Sajnos a koronavírus-járvány okozta nemzetközi és országos szintű rendkívüli helyzet hatásai Sepsiszentgyörgyre is kiterjednek. A helyi hatóságok az elmúlt hetekben több korlátozást is bevezettek, a kormány által kiadott katonai rendeletek kiegészítéseképpen. 

Minden meghozott intézkedés célja az, hogy megvédje az embereket attól a járványtól, ami már több, mint 1 000 000 embert fertőzött meg és ami mint 53 000 áldozatot követelt szerte a világban.

Vannak olyan az emberek azonban, akik ebben az időszakban is a törvények megszegését és különböző bűncselekmények elkövetését választják: rablások, betörések, lopások, stb. Hasonló esetek Sepsiszentgyörgyön is történtek az utóbbi napokban, ezért az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy amennyiben bűncselekmény áldozatául esnek, tájékoztassák a Polgármesteri Kabinet munkatársait is. 

FONTOS! Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik sűrgősen hívják a 112-es hívószámot, és próbáljanak minél több részletet megjegyezni az elkövetőkre vonatkozóan.

Kérjük, csak ezt követően értesítsék a Polgármesteri Hivatalt a bűncselekmények részleteit illetően. Mindezt a 0267 311 243-as telefonszámon vagy az info@sepsi.ro e-mail címen tehetik meg.

Ezekben az időkben jobban össze kell tartanunk, mint bármikor korábban, hogy könnyebben átvészeljük az adott helyzet megpróbáltatásait.

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.