hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

A szépmezői Ipari Parkot választotta egy német befektető romániai leányvállalata számára

2020.05.07

A német Rauschert vállalat Romániában kívánja továbbfejleszteni a vállalkozását, a leányvállalata helyszínének pedig a Szépmezőn található Ipari Parkot választotta.

A múlt héten zajló versenytárgyalást követően a vállalat 4 400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe az ipari parkban, a főépületben pedig már egy irodahelyiséget is bérelnek. A haszonbérleti szerződést 2020. május 7-én írták alá, hamarosan a vállalat megkezdi a csarnok építését is. A saját csarnok építésével párhuzamosan a cég egy, már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot szándékozik bérelni a parkban, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a termelést.

A cég az ipari kerámia területén folytat tevékenységet, a szépmezői munkapontjukon villamosságtehnikai alkatrészeket fognak összeszerelni, az első szakaszban körülbelül 20 új munkahelyet teremtve a helyiek számára.

A Rauschert vállalat azon döntése, hogy ipari parkunkba fektet be, megerősíti napi erőfeszítéseinket. Célunk egy olyan környezet megteremtése, amely elősegíti partnereink tevékenységének fejlődését - hangsúlyozta Miklós Zoltán, az Ipari Park igazgatója.

A kiváló együttműködés, a kedvező feltételek és a jó infrastruktúra fontos szerepet játszottak abban a döntésünkben, hogy ide fektetünk be. Célunk, hogy biztos munkahelyeket létesítsünk, ahol az alkalmazottak jól érzik magukat és szakmailag is fejlődhetnek”- emelte ki Klaus-Dieter Toews, a Rauschert Románia igazgatója.

A német Rauschert cég több mint 120 éves tapasztalattal rendelkezik a műszaki kerámia alkatrészek gyártásában, és több mint 1 200 alkalmazottat foglalkoztat a 16 országban, melyben jelen van, köztük Németország, Amerikai Egyesült Államok, Kína, Japán valamint az Egyesült Királyság.

 

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.