hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Több mint 77.000 látogató a virtuális Székelyföldön

2010.10.28

A virtualisszekelyfold.ro cím alapjában véve jól jellemzi a honlap mibenlétét és célját. A Kovászna és Hargita megyékből 12-12 látványosságot bemutató internetes oldalt október 27-én, szerdán mutatták be Sepsiszentgyörgyön.

„Ez a projekt a Székelyföld Kincsei címet viseli, a régió különleges építészeti öröksége mellett hely jutott a számunkra fontos természeti és kulturális kincsek bemutatására is. A honlap elkészítésében nem csak a két megyei tanács működött együtt, hanem a két megyeszékhely, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda is. A tartalom természetesen tovább is bővül majd” – mondta el Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba, Hargita megyei önkormányzati vezető rámutatott: a honlap kitűnő alapot nyújt az idegenforgalomnak. „A turizmus Székelyföldön egyelőre csak kiegészítő jövedelmi forrás, de a hasonló kezdeményezéseknek köszönhetően egyre többen látogatnak hozzánk. Bízom benne, hogy a fejlődés ezen a téren folytatódik, egyre többen látogatnak ide, hiszen sok a látnivaló, a szívélyes ember, több szálláshelyünk van, mint az ország nagyobb megyéink” – közölte Borboly. A tanácselnök arról is beszámolt, hogy benyújtottak egy, a honlap további fejlesztését célzó pályázatot, nemcsak a műemlékek részletes bemutatását fedezné, hanem több és nagyobb látványosság ismertetésére is elegendő lenne.

 

\"\"
Fotó: Henning János


A Virtuális Székelyföld honlapon nemsokára megtekinthető lesz a sepsiszentgyörgyi park, valamint a református vártemplom is árulta el Antal Árpád András polgármester. A honlap tervezője, Daczó Enikő elmondta: honlap bővítését Maros megye látványosságaival folytatják. Daczó Enikő szerint a honlap amelyet eddig nem is reklámoztak csupán pár hét leforgása alatt több min 77.000 egyéni látogatót vonzott. A gömbpanoráma-kép technikáját alkalmazó felvételek segítségével a látogatók sokkal többet láthatnak a 24 helyszínből, mint amit egy egyszerű fénykép, vagy videofelvétel lehetővé tesz. Az internet segítségével több szögből, valósággal körbejárhatjuk a turisztikai látványosságokat, megnézhetjük közelről részleteiket, sőt akár „körbe is sétálhatjuk” őket.



A www.virtualisszekelyfold.ro megtalálható a Facebook közösségi portálon, illetve a Twitter mikróblogon is.

 

\"\"
Forrás: virtualisszekelyfold.ro

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.