hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Gyertyás tüntetés Sepsiszentgyörgyön

2011.01.21

Kedves Testvéreim, tisztelt Polgártársaink!

Az Úr Jézus Krisztust úgy ítélték ártatlanul kereszthalálra, hogy közben a jogosság látszatát tartották fenn: volt hamis vád és hamis tanúk, csakhogy a gonosz tervet úgy hajthassák végre, hogy igazságszolgáltatásnak tűnjön.

Valami hasonlót élünk át manapság Sepsiszentgyörgyön: a román állam, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) segédletével,  kapván kapva egy sepsiszentgyörgyi (sajnos, magyar) polgár öncélú vádaskodásán, bűnügyi pert indított a Református Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatásában tíz évvel ezelőtt szerepet játszó visszaszolgáltatási bizottság három tagja (köztük két magyar ember) ellen. Azt állítják, hogy a Bizottság tagjai jogtalanul ítélték az épületet az egyháznak, mert az nem volt az övé. (Hogy kinek kellett volna mégis visszaadni, arról nem szól a vádirat.)

A nemzettársaink meghurcolásán túlmutató cél kettős: egyfelől, semmissé tenni az iskolaépület visszaszolgáltatását és azt ismét a román állam tulajdonába adni. Másfelől, leállítani az amúgy is döcögősen haladó visszaszolgáltatási és kárpótlási folyamatot és így továbbra is kiszolgáltatott helyzetben hagyni az erdélyi magyarságot.

Ezt a nemtelen próbálkozást sem közösségként, sem keresztyén gyülekezetként, sem becsületes magyar emberekként nem hagyhatjuk szó nélkül!

Ezért arra szólítjuk fel híveinket, valamint Sepsiszentgyörgy és Háromszék felelősen gondolkodó polgárait, hogy 2011. január 23-án 18 órától vegyünk részt az Egyetemes Imahét zárórendezvényén az evangélikus templomban, majd ezt követően 19,30-kor együtt, egy-egy szál gyertyával kezünkben, némán tiltakozó tömegként vonuljunk a Székely Mikó Kollégium épülete elé!

Buzdítson mindenkit a részvételre Salamon király bölcs figyelmeztetése:
“Az igazság felmagasztalja a nemzetet; a bűn pedig gyalázatára van a népeknek.” Péld.14,34


A történelmi magyar egyházak sepsiszentgyörgyi lelkészei
Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzata
Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere


Sepsiszentgyörgy, 2011. január 20.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.