hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.
Alakul a Hungária tér
2010.06.18

Két helyszínen is hozzáfogtak a Hungária tér kialakításához szükséges bontásoknak a megyeközpontban. A Székely Mikó Kollégium és a Polgármesteri Hivatal által közrefogott tér jelenleg elhanyagolt állapotú, azonban a régi műhelyek, disznópajták és fásszínek bontása folyamatban van.

Tárgyalások a katonaság területeiről
2010.06.18

Folynak az egyeztetések a katonaság területeiről a megyeszékhely területén. A polgármester konkrétan a kisebb városi lőtér ügyében tárgyalt a minisztérium megbízottaival, akik kijelentették, hogy hajlandóak lemondani az utóbbi területről, abban az esetben, ha az önkormányzat az ott épülő lakások harminc százalékát a katonaság személyzetének adná át.

Hárit-program roma gyekeknek
2010.06.18

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal és a Háromszéki Ifjúsági Tanács, karöltve a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatósággal és az Etnikumközi Hivatallal roma gyerekek nyári vakációzását célzó programot indít.

Összetartozunk – Böjte atya gyermekei a Benedek-mezőn
2010.06.17
Elsősorban a kíváncsiság előzte meg a szórványbeli gyerekekkel szervezett közös táborozást, hiszen a személyes találkozást megelőzően levélben vették fel a kapcsolatot a sepsiszentgyörgyi és Hunyad megyei diákok. Most pedig a Benedek-mezőn egy hétig közösen táboroznak, ismerkednek, barátkoznak.
Gazdasági válság kontra becsületesség
2010.06.16
Túlélni a válságot

Antal Árpád András polgármester kezdeményezésére a vállalkozás-támogató program keretén belül tartottak előadást.
Elkezdődött a Székely Mikó felújítása
2010.06.11

Lezárult a Székely Mikó Kollégium felújításával kapcsolatos tenderezés, elkezdődhetnek a munkálatok. Hozzáfogtak a régi tornaterem bontásához, mint ismeretes, az elhanyagolt épület helyére többszintes, korszerű sportterem épül.

Folytatják a parkolók kialakítását városszerte
2010.06.11
Újabb parkolók kialakítását végzi az önkormányzat Sepsiszentgyörgyön. 22 parkolót adtak át a napokban a Sajtó utcában, további 28 kialakításán dolgoznak az Ifjúság sétányon, és egy 15 férőhelyes parkolót készítenek elő a Fáklya utcában.
Nem áll le a hőszigetelés
2010.06.11

A válság szülte helyzet ellenére folytatódik a régi tömbházak hőszigetelése Sepsiszentgyörgyön. Különböző híresztelések kapcsán, melyek szárnyra kaptak a lakosság körében, Antal Árpád András polgármester szükségesnek tartotta tisztázni, hogy a Császár Bálint utcában élőknek nem kell amiatt aggódniuk, hogy saját zsebből kell kifizetniük a munkálatok teljes árát.