hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Hogyan igényeljük a fűtéspótlékot? - Nyomtatvány, szükséges iratok

2011.10.28

Megközelítőleg ötszázan nyújtották be eddig Sepsiszentgyörgyön az idei fűtéstámogatási igénylésüket, ami az évek során tapasztalt kérésszám mintegy tíz százalékát teszi ki.

Tankó Vilmos, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala Közösségfejlesztési Irodájának vezetője szerint tavaly közel hatezer kérés érkezett az önkormányzathoz, amelyek majdnem mindegyikét jóváhagyták. Az igazgató elmondta: annak ellenére, hogy 2011-ben szigorodtak a vonatkozó előírások, nem hiszi, hogy a megyeszékhelyen nagymértékben lecsökkenne azok száma, akik részesülnek majd a pótlékból.

Az igénylők a kérelmezési dossziékat az Erege utca 19. szám alatt nyújthatják be november 20-ig, ha a teljes fűtésszezonra (2011. november–2012. március) szeretnék megkapni a juttatást. Mint arról beszámoltunk, a támogatásigénylési kérések minden hónap 20-ig benyújthatóak, de november 20-a után a pótlék csak a márciusig fennmaradt időszakra lesz folyósítva. Az a család, amely például de­cember huszadikáig nyújtja be a dossziét, csak négy hónapra kap támogatást.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala ugyanakkor ismételten felhívja a város lakóinak figyelmét, hogy október 25-től, azaz keddtől a fűtéstámogatási dosszié összeállításához szükséges pénzügyi igazolás kérelmezését a hivatal Grigore Bălan utcai munkapontjánál nyújthatják be, a Grigore Bălan és 1918. December 1. utcák kereszteződésénél.

Mellékletek:

Román nyelvű nyomtatvány

Szükséges iratok

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.