hu
 
Szombat, 2024. Április 20.
Tatarozzák a kazánházat
2012.04.06

Ezen a héten az őrkői Néri Szent Fülöp Általános Iskola melletti kazánház felújításának is nekifog Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A tervek szerint öt hónap alatt tennék rendbe az épületet, ahol szociális iroda és az ezzel kapcsolatos szolgáltatások fognak helyet kapni.

Egy színház- és két moziterem
2012.04.06

Elkészültek a látványtervei a két héttel ezelőtt, többéves bírósági hercehurca után átvett sepsiszentgyörgyi mozi épületének. A legfontosabb hír talán mégis az, hogy a megüresedett ingatlanban az év végén már új színpadon fogadhatja nézőit az Andrei Mureşanu Színház, és a filmek szerelmesei is két vetítőteremben tekinthetik meg a legújabb alkotásokat.

Elbírálták a zárt borítékos versenytárgyalásra beérkezett ajánlatokat
2012.04.03

Nyilvánosak a szerződéskötési időpontok a Szent György Napok 2012 vásárra (április 27-29.), azon pályázó cégeknek, melyek részt vettek a nem közélelmezési egységek számára árusítóhelyekért kiírt versenytárgyaláson melyeket a mellékelt táblázatban tekinthetnek meg.

Miénk itt a tér - Turisztikai kiállítás és Székely Termék vásár
2012.03.30

Testvérmegyék és városok gyülekeznek, székely termékek sorakoznak az LGT-dal címe alatt megrendezett eseményen, azzal a szándékkal, hogy szorosabbra fűzzék a magyar–magyar kapcsolatot, megmutatni annak emberbaráti arcát, teret biztosítani a turisztikai jellegű bemutatkozásnak és a kötetlen ismerkedésnek.

 

Visszaszámlálás: még 24 nap a Szent György Napokig
2012.03.28

Véglegesítették a programot: az idei Szent György Napok lesz a legütősebb, minden eddiginél színesebb programkínálattal – ígérik a szervezők.

A sepsiszentgyörgyiek több mint fele kifizette adóját
2012.03.16

Az elmúlt két hónapban a sepsiszentgyörgyi polgárok több mint fele egész évre befizette az ingatlanok, területek és gépjárművek után járó adókat és illetékeket – közölte Bálint József alpolgármester, aki szerint az idei évben nagyobb volt valamelyest az adózási „kedv” a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.

A zöldebb lakókörnyezetért
2012.03.16

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal idén programot indított a város tömbházaiban élő polgárok számára, hogy a tavaszi és nyári időszakban az épületek közti zöldövezetek gazdagabbak és rendezettebbek legyenek. A program részleteiről Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnokot kérdeztük.

Könyvbemutató - Pénzes Lóránd: A sepsiszentgyörgyi római katolikus egyházközség a 18-20. században
2012.03.14

Március 16-án, pénteken, 17 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében rendhagyó könyvbemutatóra kerül sor. Bemutatják az 550 könyvek című sorozat harmadik kötetét A sepsiszentgyörgyi katolikus egyházközség a 18-20. században, melynek szerzője Pénzes Lóránd.