hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

A «A mi környezetünk, a mi jövőnk» projektet az Európai Unió finanszírozta az „Európa a polgárokért” program keretében

2015.11.27

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A « A mi környezetünk, a mi jövőnk » projektet az Európai Unió finanszírozta az „Európa a polgárokért” program keretében   

2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés


Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 267 állampolgár részvételével, akik közül 178 Cegléd város (Magyarország), 3 Sepsiszentgyörgy város (Románia), 21 Gyergyószentmiklós város (Románia), 4 Szentegyháza város (Románia), 52 Székelyudvarhely város (Románia), 5 Mühldorf am Inn város (Németország), 4 Plauen város (Németország) lakosai.

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Cegléd város (Magyarország) volt, 2015. szeptember 24. és 2015. szeptember 27. között

Részletes leírás:

2015. szeptember 24. – Testvérvárosi vendégek érkezése

2015. szeptember 24 – 2015. október 16-ig  - Kiállítás
Helyszín: Cegléd, Városháza
Kiállítás a testvérvárosi közösség gyermekeinek képzőművészeti alkotásaiból, természet és környezetvédelem témájában, amelyet a testvérvárosi közösség és a ceglédi lakosság is ingyenesen megtekinthetett. A legjobb alkotások díjazásban részesültek.

2015. szeptember 25. - Projektbemutató
Helyszín: Cegléd, Különböző helyszínek
A környezettudatos városépítés jegyében a vendéglátó Cegléd önkormányzata a projekthelyszíneken bemutatta fenntarthatóságot szolgáló projektjeit: az energiatakarékos városi LED közvilágítást, a társasházi LED programot, a megújuló energiaforrásokat használó újonnan épült bölcsődét és a szociális szolgáltató központot.

2015. szeptember 25. - Workshop
Helyszín: Cegléd, Városháza
A környezettudatos urbanisztikai tapasztalatok megosztását célzó workshopon minden résztvevő település egy sikeres saját fejlesztését vagy egy helyi ügy megoldását mutatta be, annak érdekében, hogy a jó gyakorlatok minél könnyebben elterjedhessenek a testvérvárosi közösségen belül.

2015. szeptember 26. - Iskolai ismeretterjesztés
Helyszín: Cegléd, Gerje part
Kirándulás a Gerje ceglédi partjához, ahol a főként 6-12 éves gyermekek szakember segítségével megismerhették a környék természetes élővilágát, védett természeti értékeit.

2015. szeptember 26. - Tanulmányút
Helyszín: Újszilvás
Az Európai Falumegújítási Díj magyarországi nyertese, a Cegléd szomszédjában található Újszilvás meglátogatása, ahol a fenntartható energiatermelés kiemelkedő szintet ért el. Itt került sor a naperőmű és az önkormányzati intézményeket fűtő geotermális projekt bemutatására és helyszíni meglátogatására.

2015. szeptember 27.  – Testvérvárosi vendégek hazautazása

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.