hu
 
Szerda, 2024. Július 31.

Harmadik alkalom, négy esemény: Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít

2015.11.02

Sepsiszentgyörgy főtere, a Szabadság tér szakaszosan újul meg. Ahogy a munkálatok haladnak, a tér egyre nagyobb mértékben lesz belakható: az önkormányzat célja, hogy a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít programsorozat keretében folyamatosan, események helyszínévé tegye a megújuló helyszínt.

November során négy eseményre is sor kerül a Szabadság téren: elsőként a kolozsvári Cantoribus vokálkvartett koncertezik, kedden, azaz november 3-án, 17.30-kor. A kvartett klasszikus és újabb műveket is énekel, magyar, angol, román és latin nyelveken, mindezt bármilyen zenei kíséret nélkül. 

November 13-án, pénteken a Snaps Vocal Band koncertjére kerül sor. A Snaps idén 12 éves, repertoárja ennek fényében igencsak széles, a főtéri koncertre természetesen meglepetéseket is tartogatnak.

A harmadik rendezvényként, a nagy népszerűségnek örvendő felolvasószínház, a Tein Teátroom újabb előadását tekinthetik meg az érdeklődők, november 21-én. A Tein Teátroom produkciójának alapját ezúttal különböző sepsiszentgyörgyi polgárok facebook bejegyzései képezik. A Derzsi Dezső, Kolcsár József, Pálffy Tibor és Kónya Ütő Bence négyes egyelőre még nem döntött az előadás nevéről, ám ígéretük szerint ez szoros összefüggésben lesz a tartalommal.

A programsorozat negyedik rendezvényére november 22-én, vasárnap kerül sor. A Klasszikus zenét a főtérre program keretében Fábián Csaba és Demeter Csaba cselló és zongora kamarazene estjét hallhatja a közönség.

A hidegre való tekintettel ajánlott nem csupán vastagon öltözni, hanem pokrócot is hozni a szabadtéri eseményekre – a helyszínen természetesen forró teát szolgálnak fel.

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.